Op zondag 12 mei proberen Bart Peeters en zijn Wijsmakers Sam De Bruyn en Karen Damen iets op de mouw te spelden in De neus van Pinokkio op Eén. Verscheen Elsje ooit met blote borsten in een videoclip van Bart Kaëll of viel ze van het podium tijdens een showbizzquiz? Welke superheldenreeks is ooit echt uitgezonden op televisie? En kan het kloppen dat er door toedoen van een Belg ergens een voorwerp op de maan ligt?

Dit is ze: wie is Elsje?
In Dit is ze stelt Bart Elsje voor. Adriaan en Tine vertellen elk een verhaal over die dame met Nederlandse tongval. Staat zij op ieders netvlies gebrand omdat zij tijdens de finale van het programma Hollywood Connections van het podium viel? Of verscheen zij als jongedame ooit met haar blote borsten in een videoclip van Bart Kaëll?

De oude doos: hulp in het huishouden
Tot de jaren zestig was vooral de man verantwoordelijk voor de gezinsaankopen. Geleidelijk aan werd dat meer en meer de taak van de vrouw, maar in een eerste overgangsfase creëerden producenten producten voor zowel man als vrouw. Adriaan en Tine spelen twee mogelijke situaties na. Welk apparaat, handig voor man en vrouw, werd in het verleden echt gepromoot op televisie?

Het verhaal: voorwerp op de maan
Vroeger werd de bagage van astronauten nog niet zo grondig gecontroleerd als nu. Door toevallige ontmoetingen en gesprekken kreeg een Belg een aanzienlijke rol tijdens een van de Apollo ruimtevluchten en ligt er door zijn toedoen een vreemd voorwerp op de maan.

De tv stopt nooit: heldenreeksen
Batman, Superman, Spiderman en Mega Mindy: het zijn allemaal superhelden. Adriaan en Tine zijn de voorbije week op zoek gegaan naar populaire superheldenreeksen in Amerika. De Wijsmakers stellen elk een serie voor, maar slechts één ervan is ooit echt uitgezonden op televisie. Welke?

Het van de week: plaatsnamen-rap
Deze week komen drie rapgroepen langs die hun eigen stad of dorp bezingen. Twee van die groepen zijn echt. De derde is samengesteld door De neus van Pinokkio en hun raplied werd door de programmamakers verzonnen.

De neus van Pinokkio: op zondag 12 mei om 20.25 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: