Bart Peeters, Jan De Wilde, Kadril, I Will I Swear, The Young Folk, Auli, The Treacherous Orchestra, Spinvis Solo, Ciaran Lavery & Marc O’Reilly, Greg Russell & Ciaran Algar, Lula Pena en Surpluz vullen de line up van Dranouter aan. Eerder bevestigden ook al The Magic Numbers, Triggerfinger, Calexico, Flogging Molly, Intergalactic Lovers, Asaf Avidan en nog veel meer!

Bart Peeters

Bart Peeters en Dranouter dat zijn twee handen op één buik. Hij wist in de afgelopen jaren bij iedere passage de tent te doen ontploffen met een mix van energieke songs, intieme momenten en uitbundige meezingers. ‘Op de Groei’ is de naam van z’n laatste CD (oktober 2014). De zaal tournee was meteen uitverkocht, maar op de festivals is er nog plaats. Verwacht je aan een mix van folk, wereldmuziek, cabaret, zelfs een beetje hip-hop en een vleugje jazz, met de hits uit de recente plaat en al z’n klassiekers! Vrijdag 7 augustus, mainstage!

Jan De Wilde

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2015. Vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …Ook in 2015 staat hij ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals ‘Wals met Mathilde’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’. Voor de theatertour ‘Dag meneer De Wilde’ pakt Jan groots uit. Hij doet het samen met zijn ‘Vrienden’ én met vier blazers. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert op zondag 9 augustus, Mainstage.

Kadril

In 2012 was de band nog Gast-programmator te Dranouter. De oer folkrockband van Vlaanderen die al zoveel zangers en zangeressen in de frontlinie plaatste, (denken we maar aan Patrick Riguelle, Laïs, Eva De Roovere ) bestaat 38 jaar, heeft intussen een cataloog cd’s samengespeeld, op de meeste grote folkfestivals van Europa gestaan,en staat nog steeds garant voor muzikale hoogtepunten. Kadril speelt in de Clubstage op vrijdag.

I Will I Swear

Met I Will I Swear staat één van de winnaars van De Nieuwe Lichting (Stubru) op de line-up. De band zette zichzelf op de kaart met wondermooie releases als Long Days/Sleep en Mess: stuk voor stuk delicate kunstwerkjes, aangedreven door een melancholische onderstroom die iedereen het zwijgen oplegt. Clubstage, zondag 9 augustus.

The Young Folk

Jonge Ieren te catalogeren onder ‘alternative folk’. Vorig jaar debuteerden ze met ‘The Little Battle’ en overtuigden vriend en vijand. Energieke songs, fijne vocals en spelplezier. Zondag 9 augustus, clubstage.

Auli

Bezwerende, opzwepende, dansbare folk met een knipoog naar de traditie uit Letland! Te ontdekken op Dranouter! Mainstage, zaterdag 8 augustus.

The Treacherous Orchestra

Ontstaan uit de levendige en explosieve smeltkroes die Glasgows folk scène vandaag is, geeft het 11-koppig TTO de Schotse dansmuziek een uitdagende dimensie. Deze supergroep (big band) huisvest de kruim van het aanstormend Schots traditioneel muzikaal talent en verenigt de ervaring van verschillende Schotse bands! Zaterdag 8 augustus, mainstage.

Spinvis Solo

In de afgelopen jaren was Spinvis in de theaters vooral te zien in grote producties met een uitgebreide bezetting. Nu tourt de Nederlandse zanger met zijn persoonlijk, intiem programma ‘Oogcontact Van De Eenzaamste Soort’. In deze voorstelling komt oud, ouder, nieuw en pas geboren materiaal voorbij en wordt Spinvis begeleid door de Belgische multi-instrumentaliste en zangeres Saartje Van Camp. Bij Spinvis weet je dat alles muziek is en dat hij je meeneemt naar een wereld waarvan je het bestaan tot dan toe niet kende. Zondag 9 augustus in de kerk.

Ciaran Lavery & Marc O’Reilly

Deze heren zouden de komende jaren wel eens serieus potten kunnen breken. Marc O'Reilly en Ciaran Lavery zijn geweldige Ierse singer/songwriters met een heel eigenzinnige klankkleur zoals Brian Brody, Richard Thompson, Peter Green. De mannen brengen eigen geschreven nummers met een rauwe gedreven stem. Maak je klaar voor een mix tussen klassiek Brits, Iers traditionele folk gecombineerd met Americana/Nashville folk/blues. Zaterdag 8 augustus in de kerk.

Greg Russell & Ciaran Algar

Beiden zijn winnaars van de BBC 2 Folk Award met hun eigen band, en bundelden nadien hun krachten! Ciaran Algar & Greg Russell werden één van! Ze werden winnaar van ‘the Horizon Award for Best breakthrough act at the 2014 BBC Radio 2 Folk Awards’ en worden sindsdien getipt als ‘the most wanted acts’ in de Engelse Folkscene. Zaterdag 8 augustus Folk Off.

Lula Pena

Lula Pena is een van de grootste Portugese zangeressen. Ze brengt een perfecte kruising van folk en fado met een grondlaag Braziliaanse muziek. Laat je meenemen tijdens dit unieke concert in de kerk op zaterdag 8 augustus.

Surpluz

Surpluz neemt jullie mee op een muzikale reis door het Nederlandstalig taalgebied. De groep put hierbij uit de rijke liederenschat uit ons taalgebied, schuwt de klassiekers niet, maar gaat ook op zoek naar langvergeten en onuitgegeven materiaal. Op deze muzikale reis laat Surpluz zich vergezellen door Jonas Cole en Hanneke Oosterlijnck, die extra stemkleur en interpretatie toevoegen aan dit project. Meezingen moet! In de Folk Off op zondag 9 augustus.

De affiche

Vrijdag 7/08: The Magic Numbers, Asaf Avidan, Bart Peeters, Roosbeef, Mad Dog McRea, Amsterdam Klezmer Band, Volosi, Gordie MacKeeman & His Rhythm Boys, NV3, Kadril, ...

Zaterdag 08/08: Triggerfinger, Intergalactic Lovers, Het Zesde Metaal, Steeleye Span, Red Hot Chilli Pipers, Fixkes, De Temps Antan, Kongero, Spiro, Auli, Lula Pena, Greg Russell & Ciaran Algar, Ciaran Lavery & Marc O'Reilly, Fixkes...

Zondag 09/08: Calexico, Flogging Molly, Jan De Wilde, Baltic Crossing, Broken Twin, Erlend Viken Trio, Myrddin, Spinvis solo, Surpluz, The Young Folk, I Will I Swear, ...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival Dranouter
Datum: 
7, 8 en 9 augustus 2015
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over