Vier vrijdagen in december presenteert Thomas Vanderveken een extra lange versie van Alleen Elvis blijft bestaan. Bijna twee uur spannende live televisie met beklijvende beeldfragmenten en gasten van formaat. Op vrijdag 6 december is dat Bart Peeters. Niet zozeer wegens diens affiniteit met een ‘goedheilig man’ die dan jarig is, maar voor een terugblik op leven en werk van één van de geniaalste entertainers van het land.

De ingrediënten van Alleen Elvis blijven ook in de XL-versie ongewijzigd: twaalf beeldfragmenten sieren de centrale beeldmozaïek. Twaalf fragmenten die de gast gevormd, gevoed, geprikkeld, ontroerd en aan het lachen hebben gebracht; negen daarvan zijn door de gast zelf gekozen, drie door Thomas en zijn redactie. Thomas praat erover met zijn gast en zoals we de voorbije maanden hebben gezien, kan het gesprek daarbij alle kanten uitgaan: de magie van live televisie.

Bart Peeters is amper drie jaar oud als hij zijn tv- debuut maakt, op de schoot bij Tante Terry. Tien jaar later krijgt hij in de serie Bart Bannings zijn eerste acteerrol.

Begin jaren ’80 presenteert Peeters het wetenschappelijk programma Elektron en vanaf dan zal hij niet meer van het scherm verdwijnen. Van Villa Tempo over De Droomfabriek en Dag Sinterklaas tot Hoe?Zo!, De neus van Pinokkio en Een laatste groet: Bart Peeters valt zelfs niet in 20 titels te vatten.

Alleen Elvis blijft bestaan probeert het toch en reserveert daarom zijn eerste XL-versie voor deze creatieve duizendpoot. Thomas en Bart gaan geen taboes uit de weg én Bart serveert alvast fraaie fragmenten. Bob Dylan, JFK, Hans Teeuwen, Epke Zonderland en David Byrne passeren de revue. Op de dag van de WK-loting in Brazilië mag Bart alvast ook een gokje wagen over de finalekansen van de Belgen.

Alleen Elvis blijft bestaan XL – Bart Peeters : vrijdag 6 december, om 21.20 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: