Het gratis festival Baroeg Open Air vindt op zaterdag 10 september plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Vandaag maakt de organisatie twee nieuwe namen bekend. De headliner van de Main Stage is de Duitse metalcore band Caliban. De andere nieuwe bevestiging voor dit podium is Bodyfarm, een Nederlandse death metal band. Eerder bevestigd waren onder andere Angel Witch, Discharge, Zardonic en Ophidian.

Baroeg Open Air had met Moonspell, Bolt Thrower en Venom Inc de laatste drie jaar headliners die zich richten op een meer ‘oldschool sound’ van metal. Caliban, de headliner van dit jaar, steekt daar met hun moderne metalcore geluid tegen af. Poppodium Baroeg ziet het festival als een ‘uitmarkt’ voor het programma dat het podium de rest van het jaar presenteert. Een metalcore band als Caliban hoort daar zeker bij.

Poppodium Baroeg begon het festival om het 25-jarige bestaan van het podium te vieren in 2006. Inmiddels is het festival toe aan de negende editie. In de organisatie en uitvoering van het festival wordt Baroeg ondersteund door 180 vrijwilligers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over