Het gratis festival Baroeg Open Air vindt dit jaar op zaterdag 10 september plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Vandaag maakt het festival de eerste namen bekend. De headliner van de Electronic Stage is dit jaar de Venezolaan Zardonic. Hij maakt een mix van drum ’n bass en metal. Voor dit podium zijn ook de Franse acts Hologram_ en MladaFronta geboekt. Op het hoofdpodium programmeert Baroeg harde en alternatieve gitaarmuziek. Angel Witch, een band die vaak vergeleken wordt met Iron Maiden, is de eerste naam die voor dit podium bekend is.

Het festival heeft nog een derde podium: de Talent Stage. Op dit podium zullen een aantal startende, talentvolle bands optreden. Één van deze podiumplaatsen kan gewonnen geworden via de bandwedstrijd ‘Battle 4 BOA’. Deze strijd vindt zondag 15 mei plaats in Baroeg.

Baroeg Open Air wordt georganiseerd door poppodium Baroeg. Het poppodium begon het festival om het 25-jarige bestaan van Baroeg te vieren in 2006. Inmiddels is het festival toe aan de negende editie. In de organisatie en uitvoering van het festival wordt Baroeg ondersteund door 180 vrijwilligers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over