“Why Are You Ok” is de suggestieve titel van Band Of Horses vijfde langspeler. En de groep uit Seattle staat te popelen om dit nieuwe meesterwerk live voor te stellen aan hun fans! Na de festivalzomer, inclusief een optreden op de Main Stage van Rock Werchter (al hun derde passage op het festivalterrein nota bene), staat een Amerikaanse tournee op het programma. Vandaag kondigen de bandleden aan dat ze begin 2017 ook naar Europa trekken!

Onder leiding van Ben Bridwell en gedreven door talent, wijsheid en ingeniositeit zet het Amerikaanse vijftal zijn parcours rustig verder. Sinds hun debuut in 2006, met LP ‘Everything All The Time’ heeft Band Of Horses vijf studioalbums afgeleverd. Inspirerende melodieën en zware countryrockgeluiden, met een snuifje Americana typeren fantastische singles als “The Funeral”, “The Great Salt Lake”, “Is There A Ghost” en “No One’s Gonna Love You”. Hun sound ademt als het ware de vrijheid van Amerika’s uitgestrekte, afgelegen vlaktes uit. Even weg van alle dagelijkse beslommeringen, heerlijk!

Debuutplaat “Infinite Arms” (2010) is meteen bij de genomineerden voor de Grammy Awards en wordt internationaal warm onthaald, zowel bij het publiek als bij critici. Opvolger “Mirage Rock” (2012), geproduceerd door de legendarische Glyn Johns, bevestigt en draagt bij tot hun groeiend succes. Band Of Horses blijft de eigen lat steeds erg hoog leggen en verkiest zonder verpinken kwaliteit boven kwantiteit. Onlangs brachten ze nog maar hun vijfde album uit, die een samenwerking is van de band zelf en Jason Lytle van Grandaddy. “Why Are You Ok” telt twaalf schitterende nieuwe nummers, die je live kan ontdekken op 26 februari in de Brusselse Ancienne Belgique. Niet te missen! De voorverkoop voor dit concert gaat vrijdag 8 juli om 9u van start.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Band Of Horses
Datum: 
Zondag 26 februari 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over