Balthazar is momenteel niet weg te denken uit de actualiteit! Hun concert op 14 mei (uitverkocht in recordtijd) is dit jaar het vlaggenschip van Les Nuits Botanique! En terecht, want de band oogstte met zijn derde album 'Thin Walls' en de eerste single "Then What" meteen een immens succes bij het grote publiek en de critici. De tweede single uit de nieuwe plaat, "Bunker" zal zonder enige twijfel nog kracht bijzetten aan wat iedereen al weet: Balthazar is DÉ gevestigde waarde in de hedendaagse Belgische muziekscene.

'Applause' (2010) en 'Rats' (2012), de eerste twee langspelers van het Vlaamse vijftal, werden unaniem geprezen door de critici en maakten hen populair bij het grote publiek. Nummers als "Sinking Ship", " Fifteen Floors" en "Do Not Claim Them Anymore" schopten het nu al tot klassiekers in het repertoire van Balthazar.

Ook live is de reputatie van de alternatieve rockgroep ontegensprekelijk. Zowel in 2013 op het podium van Rock Werchter, met Bruce Springsteen op TW Classic en met Muse op Werchter Boutique, als vorig jaar tijdens twee uitverkochte AB-shows; op elk podium weten ze steeds het beste van zichzelf te geven.

Vandaag is Balthazar terecht trots op de release van een derde album. 'Thin Walls' is hun meest intuïtieve en meest persoonlijke plaat tot nu toe, en werd opgenomen in Londen met producers Ben Hillier (Blur, Depeche Mode) en Jason Cox (Gorillaz, Massive Attack). Enkele dagen voor hun show op de planken van het Koninklijk Circus, kondigt het vijftal nu alvast een nieuwe datum aan voor dit najaar. Balthazar zal voor de eerste keer in zijn carrière optreden in Vorst Nationaal, en dat op zaterdag 7 november! De voorverkoop start op dinsdag 12 mei om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Balthazar
Datum: 
Zaterdag 7 november 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over