Balthazar is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische rockscene. Op 17, 18 en 19 februari zet de groep het Koninklijk Circus in vuur en vlam tijdens drie uitverkochte concerten. Het BSF mag de artiesten verwelkomen als headliner op de Ethias Stage aan het Paleizenplein op donderdag ​20 augustus 2020​.

Balthazar moeten we u ongetwijfeld niet meer voorstellen. Sinds het succes van Thin Walls in 2015 heeft de Belgische groep haast de hele wereld afgereisd. Ze is met recht en rede uitgegroeid tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Europese rockmuziek. Met leading duo Maarten Devoldere en Jinte Deprez, songwriters en jeugdvrienden, lanceerde de groep het album Fever in 2019. Met dat album wilden de artiesten hun creatieve spontaneïteit van de beginjaren terug tot leven brengen. Na hun soloprojecten, respectievelijk Warhaus en J. Bernardt, waren de twee muzikanten nieuwsgiering om te zien waar hun ervaringen hen in groep zouden brengen. Het resultaat mag er zijn: een album met een onnavolgbare, sensuele en prikkelende groove.

Na drie uitverkochte concerten in het Koninklijk Circus op 17,18 en 19 februari en na de verkiezing tot beste alternatieve groep tijdens de MIA’s 2020 wordt Balthazar de headliner op de Ethias Stage aan het Paleizenplein op donderdag 20 augustus.

  • "Balthazar in het Koninklijk Circus: ‘Topentertainment’ ★★★★½" (HUMO)
  • Balthazar @ Koninklijk Circus: Intieme magistraliteit (Dansende Beren)
  • Balthazar in Koninklijk Circus: Tussen kopstoot en paringsdans ***** (HNB)
  • Balthazar in het Koninklijk Circus: koortsig enthousiasme, zwetend vakmanschap ....deze band blijft pal staan als een van de grote live-fenomenen in ons land.(Focus Knack)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: