Terwijl de ticketverkoop voor Crammerock bijzonder hard gaat, maakt de festivalorganisatie nog een ronkende naam bekend: Balthazar. De Belgische topband is de 46ste naam op de affiche voor 2 en 3 september. Balthazar is één van de headliners op Crammerock-zaterdag. Voor Crammerock-vrijdag heeft het festival in Stekene nog één top-act in petto.

“Balthazar baas”, “uitzonderlijke klasse”, “impressionant”, “de echte headliner”… Recensenten kwamen deze zomer superlatieven te kort na de concerten van Balthazar op Gent Jazz, Suikerrock, Dranouter, Brussels Summer Festival en de Lokerse Feesten. En wie erbij was, kan het bevestigen: Balthazar is enorm in bloedvorm. Wie er niet bij was op één van deze festivals of nog een keer deze live-sensatie wil meemaken, krijgt nog een kans, want Balthazar komt op 3 september naar Crammerock.

Sinds de oprichting in 2004 is de band van Maarten Devoldere en Jinte Deprez uitgegroeid tot één van de beste Belgische acts, op plaat én op het podium. Dat groeien deden ze on the road, tijdens het vele toeren. Getuige hun derde plaat, “Thin Walls”, een instant-klassieker die ze onderweg schreven en vorig jaar op de Belgische muziekliefhebber loslieten.

Sindsdien kan iedereen de talrijke singles heupwiegend meeneuriën: “Then What”, “Nightclub”, “Bunker”, “Wait Any Longer”... Ze wurmden zich allemaal een weg naar onze oren. Crammerock can’t wait any longer om Balthazar naar Stekene te laten komen, in levenden lijve te zien en het festivalpubliek voor zich te laten winnen.

Nog één naam

Crammerock maakte eerder al 45 namen bekend, met Madness, Kaiser Chiefs, The Kooks, Sigma (dj-set), Katy B, Kid Ink Black Box Revelation, Hooverphonic, Admiral Freebee, Daan en Tiga als grootste uitschieters. Wie wanneer speelt, is vanaf vandaag te zien op de festivalwebsite: crammerock.be.

Maar met de bekendmaking van Balthazar is de koek nog niet op. Binnen dit en drie weken zal de festivalorganisatie nog één grote naam op de affiche voor de 26ste editie van Crammerock laten bijdrukken, voor Crammerock-vrijdag.

Glamping

Terwijl de ticketverkoop via crammerock.be bijzonder hard gaat en de deuren van de lokale voorverkooppunten worden platgelopen, heeft de festivalorganisatie allerminst stilgezeten. Er is onder andere voor gezorgd dat Crammerock-gangers dit jaar nog comfortabeler kunnen kamperen. Zo heeft het sanitair op de festivalcamping een flinke upgrade gekregen.

Wie zijn campingbeleving verder wil upgraden kan dit jaar ook voor het eerst terecht op de Crammerock Glamping. Wie geen zin heeft om te zeulen met kampeerspullen en te sukkelen met tentstokken, kan online een extra accommodatiepakket reserveren voor deze luxe-camping. Afhankelijk van welk pakket men kiest, wordt er voor de kampeerders een tent klaargezet voor 2, 4 tot 16 personen met daarin alles wat ze nodig hebben om te kunnen chillen na een Crammerock-dag.

Tickets

Reserveren voor de Glamping kan online, via crammerock.be. De Glamping prijzen zijn afhankelijk van het pakket dat kiest bovenop zijn standaard campingticket van 12 euro.

Kaartjes voor het festival zelf kosten 53 euro, voor een weekend Crammerock. Een dagticket kost 33 euro. Zoals hierboven al vermeld werd, draait de voorverkoop op volle toeren, en gaan de tickets sneller de deur uit dan de afgelopen vijf jaren, toen Crammerock telkens helemaal uitverkocht was. Wie er dit jaar zeker bij wil zijn, wacht best niet te lang meer met de aankoop van een ticket.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: