Op donderdag 21 april 2016 vindt de 7de editie van BAD Festival plaats. BAD is een belevingsfestival voor iedereen en ging voorheen door het leven als Dranouter-Bad. BAD Festival staat garant voor een leuke mix van concerten, workshops en verwennerijen op het strand van De Panne.

Toegankelijkheid staat centraal bij BAD Festival en daarmee doelen we niet enkel op de praktische inrichting van het festival, waarbij we mensen met een beperking op een zo kwalitatieve mogelijke manier willen onthalen. Bovendien werd ook dit jaar een grote inspanning geleverd om het festival financieel zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo wordt een ticket voor het tweede jaar op rij goedkoper: namelijk €13 in voorverkoop (€14,5 incl. reservatiekosten). In 2014 kostte een ticket nog €23! Dankzij de extra steun van Lions Club International wordt ook de prijs van een consumptie verlaagd!

Het muziekprogramma van BAD Festival 2016 is klaar! Ook dit jaar wordt het festival geopend door Il Sogno, de band van De Lovie, dat voor de gelegenheid een speciaal programma voorbereidt, ditmaal in samenwerking met Guy Swinnen. Aansluitend wordt het podium ingenomen door Variomatic, Protection Patrol Pinkerton, Urbanus & De Fanfaar en Laura Lynn. Les Truttes presenteren hun nieuwe show ‘Elephantastic’ naar aanleiding van hun 20ste verjaardag! Afsluiten doen we naar jaarlijkse traditie met BAD Soundsystem.

Naast het muzikale programma realiseren we samen met tal van West-Vlaamse secundaire -en hogescholen opnieuw diverse workshops. De workshopboulevard is een belangrijk deel van het festival en wordt uitgewerkt door jongeren die studeren in sociaal technische richtingen. Onrechtstreeks biedt BAD Festival hen zo een onvergetelijke, rijke praktijkervaring aan. We geven ook graag mee dat BAD Festival samenwerkt met Inter (het voormalige Intro) om de toegankelijkheid van het festival te garanderen.

Op www.badfestival.be kan je alle verdere informatie (praktisch, toegankelijkheid, artiesten, tickets, enz.) vinden.

'BAD, belevingsfestival voor iedereen' is een organisatie van vzw Festival Dranouter met ondersteuning van Lions Club International en dagcentrum De Pelgrim (Vondels).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: