Op 15, 16 en 17 september 2017 speelde Ayreon voor de eerste keer live en bracht 16 vocalisten en 11 muzikanten bij elkaar die 28 songs tot leven brachten. Met optredens van Floor Jansen (Nightwish),Damian Wilson (Headspace), Hansi Kursch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Anneke Van Giersbergen (Vuur), Marco Hietala (Nightwish), Jonas Renkse (Katatonia), Edward Reekers (Kayak) en vele meer.

Arjen Lucassen kijkt ernaar uit eindelijk een stukje van de live show met jullie te kunnen delen. Vanaf vandaag staat de live video voor 'Everybody Dies' online, met; Ed Warby (Drums), Johan van Stratum (Bass), Marcel Coenen (Lead gitaar), Ferry Duijsens (Gitaar), Joost van den Broek (Keyboard) en vocalisten, Floor Jansen (Nightwish), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Mike Mills (Toehider), Marcela Bovio (MaYan), Irene Jansen (The Human Equation), Maggy Luyten (Nightmare) en Lisette van den Berg (Scarlet Stories).

Over deze track zegt hij: “Ik ben verschrikkelijk trots dat ik de eerst live video aan jullie kan laten zien van de aankomende Ayreon Universe DVD/BD. Ik heb 'Everybody Dies' gekozen, welke niet alleen een persoonlijke favoriet is, het laat ook veel van de fantastische vocalisten zien plus een hoop commotie op het podium. Het is een enorm lastig nummer om te spelen, maar de band heeft het fantastisch gedaan. Ik hoop dat jullie het leuk vinden."

Ayreon Universe - The Best of Ayreon Live’ zal beschikbaar zijn op 3LP + MP3, 3LP + MP3 ((zwart en limited edition goud vinyl), 2CD, 5 disc Earbook (includief 44 pagina’s met foto’s en achtergrondinfo), plus 2DVD en Blu-ray met 90 minuten aan behind the scenes beelden en interviews met de gehele cast.

Er een speciaal soort talent voor nodig om 16 van de beste vocalisten uit de prog en power metal bij elkaar te brengen en tegelijkertijd je eigen reputatie in te zetten voor een show die een representatie moet zijn van je 23 jarige carrière. En bovendien is er dan nog die verlammende podium vrees die je moet overkomen. Maar Arjen Lucassen is zo'n speciaal talent.

De uitdagende taak van het coördineren van 16 vocalisten - allemaal met hun eigen bands en drukke schema's - is nog maar het begin. Er is ook de live band van Lucassen; Ed Warby (drums), Johan van Stratum (bass), Marcel Coenen, Ferry Duijsens (guitars) en Joost van den Broek (keyboards) aangevuld met een violist, fluitist en een cellist. Om het allemaal af te maken is er een podium samengesteld waar 1 van 's werelds grootse HD schermen op staat met een breedte zo groot als het podium van de 013. Het is een indrukwekkende set-up voor een set met 28 songs die meer dan twee uur duurt, gefilmd door 30 camera's en dat voor 9000 fans die vanuit de hele wereld zijn overgekomen om deze 3 uitverkochte in Tilburg, Nederland bij te wonen.

Arjen over zijn podiumvrees: "Ik heb last van een alles verlammende podiumvrees. Tot aan de avond voor de Tilburg shows had ik last van verschrikkelijke angstaanvallen. Eerlijk gezegd wist ik niet of ik het podium op zou kunnen."

Arjen voegt hieraan toe: "We hebben twee jaar lang aan Ayreon Universe gewerkt" zegt hij over de show. "Er waren lettelijk honderden dingen die op hun plaats moesten vallen om deze shows een succes te maken."

En, zoals je zal zien op 'Ayreon Universe: The Best Of Ayreon Live', is het inderdaad heel bijzonder geworden. Een bekroning op Lucassen's opmerkelijke carrière.

Tracklist
 1. Prologue
 2. Dreamtime
 3. Abbey Of Synn
 4. River Of Time
 5. The Blackboard
 6. The Theory Of Everything
 7. Merlins Will
 8. Waking Dreams
 9. Dawn Of A Million Souls
 10. Valley Of The Queens
 11. Ride The Comet
 12. Star Of Sirrah
 13. Comatose
 14. Day Sixteen Loser
 15. And The Druids Turned To Stone
 16. The Two Gates
 17. Into The Black Hole
 18. Actual Fantasy
 19. Computer Eyes
 20. Magnetism
 21. Age Of Shadows
 22. Intergalactic Space Crusaders
 23. Collision
 24. Everybody Dies
 25. The Castle Hall0
 26. Amazing Flight In Space
 27. Day Eleven Love
 28. The Eye Of Ra

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over