Na het succes van haar debuutalbum NAKAMURA brengt Aya Nakamura, de meest gestreamde Franse artiest, op 13 november haar nieuwe album AYA uit. De eerste track van het album, 'Doudou', is nu al te beluisteren en geeft een voorproefje op de rest van de tracks die we in november kunnen verwachten. Bekijk hieronder de aankondiging.

Aya ontwikkelde haar eigen stijl door grenzen te verbreken en verschillende genres te mixen. Dit bleef niet onopgemerkt bij het publiek, maar ook door grote sterren als Madonna, Anitta en Sam Smith. Ze heeft een frisse kijk op afrobeat, pop, R&B en Caribische dans muziek en haar teksten zijn een mix de Parijse straattaal, het Arabisch en de Malinese taal die door haar ouders wordt gesproken.

Met haar remix van Djadja feat. Maluma haalde ze onlangs #57 in de Billboard Global 200 en haar laatste single 'Jolie Nana' ging razendsnel platina in Frankrijk, waar het nummer ook vier weken op #1 stond. Met 'Doudou' hernieuwt ze haar samenwerking met Parijse producers Le Side, het team achter haar monsterhit 'Djadja' (+1.2 miljard streams - charts in 36 landen) en Pookie (+550 miljoen streams).

Bekijk hier de videoclip van 'Doudou'

AYA NAKAMURA
De van afkomst Malinese zangeres groeide op in Parijs en werd de grootste Franstalige zangeres ter wereld met zo'n 18 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en meer dan 2 miljard videoviews op YouTube. Het nummer 'Djadja' zorgde voor haar wereldwijde doorbraak en heeft inmiddels meer dan 685 miljoen YouTube-views en 1 miljard streams. Nakamura's debuutalbum uit 2018, 'NAKAMURA', ging onlangs diamant in Frankrijk en ook in België behaalde het album platina. De New York Times noemde Aya één van de meest belangrijke Europese acts van dit moment. Ze verscheen ook op Forbes' 30-Under-30-lijstje vorig jaar en werd afgelopen jaar genomineerd voor een BET-award voor ‘Best International Act’.

  • “One of the most important acts in Europe now, musically and socially” The New York Times
  • “Afropop’s face of empowerment” The Guardian
  • “Flipping France’s rigid rules, beautifully… the world is now her playground” FADER
  • "Nothing short of a musical phenomenon"British Vogue

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over