Radio 2 neemt in het nieuwe jaar Axelle Red op in de Eregalerij voor haar leven vol muziek. Daarmee wordt 2018 een jaar vol redenen om te feesten voor de zangeres en songschrijfster: ze viert in 2018 haar 50ste verjaardag, dat jaar zal het 35 jaar geleden zijn dat ze haar eerste single uitbracht en ze zal dan ook al 25 jaar internationaal bekend zijn.

Axelle Red is een van de weinige Vlaamse artiesten die erin geslaagd is ook in het buitenland potten te breken. In 1993 brak ze met haar debuutalbum niet alleen door in eigen land, maar veroverde ze in één ruk ook Frankrijk, Zwitserland en Canada. Parijs werd de tweede thuis van de Hasseltse zangeres, die na haar studies rechten aan de VUB in Brussel is ‘blijven plakken’. De zangeres pendelt tussen de Franse en Belgische hoofdstad, reist de wereld rond als mensenrechtenactiviste en werkt met internationale namen samen voor haar cd’s. Zowel haar muzikaal als haar humanitair werk, levert haar in de loop der jaren verschillende onderscheidingen op, waarvan de meest prestigieuze ongetwijfeld de Franse ‘Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres’ is. In eigen land werd Axelle Red bekroond met de titel ‘Commandeur in de Kroonorde’ en werd ze ‘Doctor honoris causa’ aan de Universiteit Hasselt.

Haar internationale successen hebben Axelle Red een plaats bezorgd in de lijst van bestverkochte Belgische artiesten aller tijden, met meer dan 5 miljoen verkochte geluidsdragers. Een carrière om in de spotlights te zetten, vindt ook de jury van de Eregalerij. Dat doen Radio 2 en Sabam for Culture heel graag op donderdag 8 maart in Kursaal Oostende. Er zijn tickets voor dit evenement beschikbaar: https://www.ticketmaster.be/event/26533?language=nl-be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: