Axelle Red vierde in 2013 het twintigjarig jubileum van haar debuutplaat Sans plus attendre’ met de release van ‘Rouge Ardent’, een ijzersterke cd die niet alleen door de critici zeer warm onthaald werd. Na twee weken haalde ‘Rouge Ardent’ goud in België en amper vijf maanden later kreeg Axelle op de Lokerse Feesten een platina plaat aangeboden.

Als geëngageerde artieste en militante humaniste reist Axelle regelmatig de wereld af. Nu zaterdag zal ze België vertegenwoordigen op de openingsceremonie van de regeringsleiders van de Franstalige landen in Senegal. Ook premier Charles Michel zal hierop aanwezig zijn.

In 2015 zal Axelle het muzikaal gezien over een andere boeg gooien. In januari verschijnt Axelle Red “Acoustic” en vanaf februari gaat de gelijknamige tournee doorheen België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en nog wat exotische eilanden van start. “Acoustic” is het eerste akoestische album van Axelle waarin ze zonder toeters en bellen terugkijkt op haar eigen hits (te veel om op te sommen) en albumtracks die eigenlijk singles hadden moeten zijn (‘Romantique à mort’ of ‘Jure’).

Tijdens de “Acoustic”-tour zal Axelle samen met haar band op zoek gaan naar datgene wat haar muziek zo uniek maakt: haar tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld. Speciaal voor dit project koos ze een aantal mooie theaters uit. De snelle beslissers zullen als eerste live kunnen kennismaken met haar akoestische kant.

Ontdaan van alle tierlantijntjes zullen haar songs nog meer tot de verbeelding spreken en ons nog dieper raken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over