In een wereld waarin ‘vroeger alles beter was’, maakt Axelle met Queen Of Hearts een happy popsong waarin we ons allemaal kunnen vinden. Missen we niet allemaal de onbezonnenheid van onze jeugdjaren? Hunkeren we niet allemaal naar de naïviteit van het opgroeien en luisteren we niet allemaal nog steeds naar de soundtrack van onze jonge jaren?

Axelle’s got you covered!

In haar nieuwe single ‘Queen Of Hearts’ bezingt ze de argeloosheid van het opgroeien en voor haar videoclip kruipt ze dan ook in 5 personages, die elk z’n jeugd in een ander tijdperk heeft beleefd. Twangy pop rock van de jaren 60? No problem. MySpace-emo uit de nillies? U vraagt, Axelle draait! Zoals altijd wordt alles met haar ondertussen signature DIY-aanpak in mekaar gestoken en krijgen we een geheel dat ons niet anders kan doen dan luidkeels meezingen: ‘sometimes growing up gets me down!’ PS: voor de oplettende luisteraar en kijker zit doorheen de song én de clip een toffe easter-egg verweven. Een kleine tip: het zit ‘em in de seventies. Vind jij die?

Over Axelle

Met succesvolle pop-singles als ‘Fireworks’, ‘Mala Leche’ en ‘Candy Crush’ is Axelle bijna niet meer weg te denken uit het Belgische radio- en televisielandschap. De jonge Kortrijkse was vorige zomer nog één van de genomineerden voor Zomerhit 2022 en wordt stilaan bekend vanwege haar bubbly persoonlijkheid, catchy songs en DIY-ingesteldheid. Ook haar laatste single ‘One Day’ heeft heel wat indrukken achtergelaten. Ze liet zich van haar gevoelige kant horen en bewijst bovendien dat ze een dijk van een stem heeft.

Met ‘Queen of Hearts’ zet ze opnieuw haar zinnen op de hitlijsten!

In haar nieuwe single laat ze blijken dat volwassen worden maar niets voor haar is. ‘Queen of Hearts’ is een poppy rocksong die doet wegdromen naar simpelere tijden en minder verantwoordelijkheden. Emoties waar we allen, soms meer dan we willen toegeven, mee kampen. Wat was het heerlijk kind te zijn!

“Wat ik soms pijnlijk vind aan volwassen worden is dat je veel waarheden ontdekt. Je ontdekt dat de wereld hard is en dat je er uiteindelijk alleen voor staat. Ik noem mezelf altijd de eeuwige optimist, maar merk dat ik soms ook gewoon naïef ben. Ik geloof altijd dat het wel goed komt en dat de wereld bestaat uit prinsen op witte paarden en pony’s met regenbooghaar. Maar in 2022 is mijn ‘levensleuze’ dubbel en dik in mijn gezicht gesmeten en heeft de wereld mij ongelijk bewezen. Met ‘Queen of Hearts’ uit ik mijn verlangen om nog één keer aan alle waarheden te ontsnappen en nog één keer terug te gaan naar een zorgeloze wereld, nog één keer ‘down the rabbit hole’.”

Het verlies van haar papa, dat ze in ‘One Day’ bezong, blijft ogenschijnlijk en begrijpelijk nog op de oppervlakte. Maar met ‘Queen of Hearts’ laat Axelle zich weer van haar aanstekelijke positieve kant horen. Ze kan zich volledig loslaten in een nummer dat niet enkel tekstueel verwijst naar het kind zijn, maar ook muzikaal graag knipoogt naar Axelle’s eigen jeugdjaren, de nillies rock-jaren. Smart! Ironisch genoeg zingt Axelle op ‘Queen of Hearts’ dat opgroeien haar absoluut niet ligt maar horen we wél onweerlegbare groei op vlak van muzikaliteit en songwriting. Axelle zet 2023 sterk in met een upbeat pop rock nummer dat ons allemaal goesting geeft om luidkeels mee te zingen en de wereld van volwassenheid éven te vergeten!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over