Gemiddeld 609.000 Vlamingen, goed voor een sterk marktaandeel van 27,3% (VVA 18-54), zagen de voorbije weken hoe Axel Daeseleire zich liet oplichten in Praag, Londen, Mumbai, Havana en Barcelona. Voor de zesde en laatste aflevering van Axel Opgelicht stapte Axel het vliegtuig op richting de op één na grootste stad van Rusland: Sint-Petersburg.

En wie Rusland zegt, zegt ook kaviaar. Het zwarte goud is een ware delicatesse met een stevig prijskaartje. Oplichters in Sint-Petersburg buiten dit uit door valse kaviaar aan te bieden aan zeer hoge prijzen, maar de viseitjes zijn van bedenkelijke kwaliteit en soms zelfs giftig. Aan het wereldberoemde Hermitage Museum tracht Axel een potje ‘topkaviaar’ op de kop te tikken. Wanneer hij er echter achter komt dat er geen kaviaar in het potje zit, maar wel gekleurde zalmeitjes, gaat hij met de hele ploeg achter de oplichter aan en zoekt hij de confrontatie op.

Op de foto met enkele kleurrijke vogels of met tsarina Catharina en tsaar Peter de Grote? In de straten van de voormalige Russische hoofdstad kan het allemaal, maar deze leuke vakantiekiekjes kosten stukken van mensen en de opdringerige fotografen laten je niet zomaar gaan. Daarnaast zijn er in de pittoreske stad ook heel wat antieke, handgeschilderde iconen in omloop, die achteraf vals blijken te zijn.

De volledige afleveringen van Axel Opgelicht zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over