Het grote publiek kent Axel Daeseleire hoofzakelijk als acteur, maar dinsdag bewijst hij in Stukken van Mensen dat ook de kunstwereld voor hem geen geheimen kent. Axel is een grote fan van het werk van de Antwerpse kunstenaar Denmark en kent de man bovendien persoonlijk. Denmarks werk klaagt het overaanbod van de media aan en stelt de vergankelijkheid van informatie centraal. Axel wil het werk van de kunstenaar in de kijker stellen en hoopt de experten een apart stuk te kunnen verkopen vervaardigd uit was.

Jan heeft in de jaren 90 vier werken van enfant terrible Herman Brood tussen pot en pint op de kop kunnen tikken in een Amsterdams café. Nu hoopt hij met twee werken een extra centje bij te verdienen. Jan mag dan wel geen grote fan van het betere Broodwerk zijn, gelukkig zijn de dealers dat wel. Dat de werken verkocht zullen worden staat al meteen buiten kijf, maar wie gaat met de buit lopen?

Patrick is de trotse eigenaar van een Duitse camouflagefiets uit de tweede wereldoorlog die sinds 1943 nog steeds in originele staat verkeert. Achter de zeldzame fiets schuilt bovendien een interessant stukje geschiedenis dat tot de verbeelding van de experten spreekt.

En ook Luk waagt zijn kans met een uniek torenuurwerk uit 1835 dat als pronkstuk diende op de wereldtentoonstelling in 1848.

Stukken van Mensen - vanavond om 21u30 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: