Avedon, de in Los Angeles werkzame, Nederlandse producer, keert groots terug als solo artiest naar zijn thuisland met ‘Program’, een collab met Adje en Donnie. Bekend van zijn productiewerk met artiesten als Trippie Redd, 6ix9ine, Chloe x Halle en Megan Thee Stallion, maakt Avedon (pseudoniem van Vincent van den Ende) met deze single een fijne mix van rauwe, Amerikaanse hiphop beats met diepe, inventieve NL raps. Het is de eerste track van een kersverse deal met Warner Music Benelux, spreek gerust van een indrukwekkend debuut, een luid en duidelijk startschot van een artiest in topvorm. Luister 'Program'

Zijn nieuwe single ‘Program’ betekent een heel nieuw hoofdstuk voor Avedon. Geproduceerd en officieel uitgebracht onder eigen naam werkt hij samen met Adje, met wie hij al meerdere tracks in elkaar had gezet toen de rapper hem vroeg iets compleet nieuws te laten horen - een beat die hij zou maken als Kanye West hem om muziek zou vragen.

Zo ontstond de groove voor ‘Program’, een serie minimale beats met koele elektronische effecten, fris en funky. Avedon brengt onverwachte combinaties in zijn productie, zoals hij bij elke plaat wel verschillende basis ingrediënten in zijn beats tevoorschijn tovert, terwijl Adje nu wederom het beste haalt uit zijn karakteristieke, diepe vocalen.

Kortom, muziek met sterk verrassingseffect. Het tweetal ging vervolgens brainstormen met het idee ‘connect the unexpected’, om tot de conclusie te komen dat het nummer nog een dosis humor en (zelf)spot kon gebruiken. Zo kwam Donnie in het spel, die met zijn luchtige raps en vocale intermezzo’s de plaat naar de perfecte versie bracht.

Bekijk hieronder de videoclip van 'Program'.

Vincent van den Ende (1992) heeft al een muziekverleden in Nederland. Als zoon van Joop van den Ende is de wereld van showbusiness hem niet vreemd, en breekt hij in de zeroes door als dance act. Hij verhuist naar Los Angeles, de stad van zijn dromen, waar hij dieper in de hiphop duikt. In 2017 produceert hij ondermeer een album voor de legendarische groep Bone Thugs-N-Harmony. Ook begint hij samen te werken met roemrucht producer Scott Storch (Dr Dre, Justin Timberlake, 50 Cent, Beyoncé) en maken ze tracks voor artiesten als Roddy Ricch en 6ix9ine.

Inmiddels is Avedon een grote jongen in de LA muziekscene. Zijn naam staat synoniem voor een unieke, veelzijdige productiestijl waarin hij verschillende genres mixt en onverwachte combinaties maakt. Ambitie en een tomeloze work ethic hebben hem ver gebracht. Nu is het tijd om Nederland verder kennis te laten maken met Avedon – conenct the unexpected.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over