Hoofdinspecteur Van In en collega’s die zich met zijn zaak bemoeien: het blijft een slechte combinatie. Op woensdag 3 april 2013 zal hij toch wat water bij de wijn moeten doen. In de tiende aflevering van Aspe geraakt hij namelijk verwikkeld in een zaak van de Staatsveiligheid.

Centraal staat een moord in het Europacollege in Brugge. Hans Van Acker, één van de studenten, is op zijn kamer dood aangetroffen en werd de schedel ingeslagen. Maar dan blijkt Hans Van Acker helemaal niet te bestaan. De bal gaat pas echt aan het rollen wanneer Staatsveiligheid-collega’s Tanja De Baecke en Stephanie Vandenbussche het onderzoek naar zich toe wil trekken. Dat is uiteraard buiten Van In (Herbert Flack) gerekend. Hij komt al snel terecht in een kluwen van overspel en spionage.

In de tiende Aspe-aflevering verschijnen naar goede gewoonte enkele bekende gezichten ten tonele. Mieke De Groote – die laatst nog als hoofdcommissaris Greet Adriaans te zien was in Code 37 – en actrice Ann Van den Broeck – bekend van tal van musicals en (gast)rollen in diverse series – zetten samen met het team van Van In hun schouders onder de moordzaak. Ook Dries Vanhegen duikt woensdag op, zij het als verdachte in de zaak.

De samenwerking met Staatsveiligheid zet inspecteur Smeekens (Adriaan Van den Hoof) ondertussen aan het denken. Hij zou een carrièrewending wel zien zitten, alleen denkt Linde (Marieke Dilles) daar duidelijk anders over. Cockx (Hilde De Baerdemaeker) is dan weer terug van een korte vakantie met haar vriend. Daar is blijkbaar van alles gebeurd...

Aspe vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: