Smeekens (Adriaan Van den Hoof) is een held. In de ogen van zijn collega Jelle Cockx (Hilde De Baerdemaeker) alleszins, maar vanaf woensdag 20 februari 2013 ook officieel. In de vierde aflevering van Aspe wordt hij namelijk gehuldigd voor de heldhaftige reddingsactie op zijn politiepartner. De teleurstelling is echter groot, wanneer collega Cockx een bijzondere gast meebrengt op de huldiging en op die manier een tipje licht van de sluier die haar persoonlijke leven bedekt…

Vorige week maakten 844.178 kijkers kennis met psychologe Linde Swaegers, een nieuw personage dat vertolkt wordt door Marieke Dilles. De derde aflevering van het negende Aspe-seizoen wist een marktaandeel van 30,6% (VVA 18-54, alle cijfers live +5) te bemachtigen. Op woensdag 20 februari 2013 maken opnieuw heel wat bekende gastacteurs hun opwachting in de policier: Lotte Heijtenis, Kristof Clerckx, Jessa Wildemeersch, Els Béatse, Vicky Florus en Tine Laureyns.

Het team van hoofdinspecteur Van In (Herbert Flack) verdiept zich in de vierde aflevering van Aspe namelijk in de gruwelijke dood van zaakvoerder Renaat Filips, die om het leven kwam in zijn eigen sauna. Een eerste verdachte in de zaak is Tim Veke, de minnaar van Filips’ vrouw Charlotte (Tine Laureyns). Wanneer er echter een tweede dode valt, vreest Van In dat de zaak veel complexer is dan dat. Uiteindelijk wordt het een race tegen de tijd om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

Tussen Van In en Eva Schoofs (Ann Ceurvels) zit er een haar in de boter. De hoofdinspecteur verleent de uitbaatster van café De Kroon namelijk een vriendendienst, maar die valt niet meteen in goede aarde. Commissaris De Kee (Michel Van Dousselaere) vermoedt dat Van In wel eens bijkomende motieven zou kunnen hebben.

Aspe vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: