Van In en Versavel. Jarenlang waren ze twee handen op één buik. Tot Guido Versavel – een rol die 49 afleveringen lang door Lucas Van den Eynde werd vertolkt – zeven jaar geleden besloot om zijn job bij de LOD Brugge te ruilen voor een leven in het buitenland. Op woensdag 7 mei 2014 staat Versavel plots terug op de stoep van Van In (Herbert Flack) en lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Guido heeft enkele jaren in Afrika doorgebracht als vrijwilliger voor Artsen Zonder Grenzen, maar is sinds kort terug in het land. Hij laat meteen duidelijk verstaan dat hij opnieuw op pad wil met de hoofdinspecteur. Al botst Versavel nog op één ‘obstakel’: Van Ins huidige politiepartner De Maegd (Ludo Hoogmartens). Een probleem waar ook commissaris De Kee (Michel Van Dousselare) mee worstelt.

Eva (Ann Ceurvels) beseft ondertussen dat Hannelore (Francesca Vanthielen) nog altijd gevoelens heeft voor haar ex Van In. Ze gaat de confrontatie aan en zegt de onderzoeksrechter waar het op staat. Eva is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en zal doen wat ze haar hele leven al heeft gedaan: terugvechten. Al heeft ze er geen idee van wat Pieter angstvallig voor haar verborgen houdt…

In de Aspe-aflevering van woensdag 7 mei is overigens een opvallende gastrol weggelegd voor Luk Wyns, die we voor het eerst al zingend aan het werk zien. Wyns kruipt in de huid van Bernardo Vermeulen, partner van Denise (Nele Bauwens) en vader van de 17-jarige Jolan (Seppe Cosyns). De tiener sterft tijdens een optreden van zijn vader onverwacht aan een overdosis cocaïne. Als blijkt dat de drugs versneden waren met een zwaar gif, kunnen de speurders niet anders dan besluiten dat Jolan werd vermoord. Alleen kunnen ze voorlopig niemand vinden met een motief. Andere gastrollen in deze aflevering zijn weggelegd voor Hilde Heijnen, Tiemen Van Haver en Heidi De Grauwe.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: