791.662 kijkers schaarden zich vorige woensdag in de zetel voor de aftrap van het tiende en laatste Aspe-seizoen. De eerste aflevering klokte af op een marktaandeel van 28,5% (VVA 18-54, live +5). Dat de toestand van inspecteur Jelle Cockx (Hilde De Baerdemaeker) er niet goed uitziet na de schietpartij, werd meteen duidelijk. Op woensdag 19 maart 2014 treden er bovendien complicaties op.

Cockx krijgt te horen dat het bloed in haar lichaam niet langer gezuiverd geraakt en dat een donornier haar enige redmiddel is. De tijd tikt echter ongenadig. Wanneer haar toestand kritiek wordt, neemt Jelles politiepartner en beste maatje Tom Smeekens (Adriaan Van den Hoof) – die zijn relatie met psychologe Linde Swaegers ondertussen heeft stopgezet – een drastische beslissing.

Commissaris De Kee (Michael Van Dousselaere) en zijn team mogen in gedachten dan wel bij hun collega zijn, de misdaad in Brugge neemt geen pauze. Hoofdinspecteur Van In (Herbert Flack) buigt zich over de verdwijning van Sara Degroot. De jonge vrouw was in volle voorbereiding van een verhuis naar het buitenland als ze plots van de aardbodem verdwijnt. Geen verrassing voor Femke Degroot (Ellen Petri), die de band met haar zus verbrak en geen traan laat wanneer het lijk van Sara even later wordt opgevist.

De zaak wordt nog vreemder als blijkt dat het huis van Sara Degroot kort voor haar dood verkocht werd door makelaars Beatrijs Smits en Johan Degendt (gastrollen voor An Miller en Erik Goossens) en een bankbediende getuigt dat hij het slachtoffer nog in levenden lijve heeft gezien toen zij een grote geldsom van haar rekening kwam halen.

Aspe woensdag 19 maart 2014 om 21.15 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over