Wie Aspe reeds op TV zag, weet dat Hoofdinspecteur Pieter van In niet echt van feesten houdt, laat staan als hij zelf in de bloemetjes gezet wordt. Maar voor zijn 35ste jubileum wilde hoofdcommissaris Van Huffel toch wel een groot feest. Van In zijn goesting is helemaal over als zijn vaste partner inspecteur Sammy De Swaef plots in elkaar zakt. Hij wordt in kritieke toestand afgevoerd. Alles wijst naar kwaad opzet. De zoektocht naar de dader begint… Iedereen weet dat ooggetuigen één van de belangrijkste dingen zijn in een onderzoek. En wie zijn er betere ooggetuigen dan een zaal vol toeschouwers? Net zoals vorig jaar mag het publiek actief meewerken aan het onderzoek. Maar wie is toch de dader? Is het de stagiaire Sofie die stiekem een kleine obsessie had voor de inspecteur? Of was de inspecteur helemaal niet het doelwit? Iedereen wordt verdacht, maar wie is de echte dader?

In tegenstelling tot vorig jaar kan het publiek dit jaar wel meezoeken, maar bepalen ze niet mee wie de dader is. Wie zijn minst favoriete acteur dit jaar een moord in de schoenen wou schuiven heeft dus pech. Vorig jaar werd al bewezen dat het concept aansloeg en dat was dit jaar niet anders. Het publiek volgde geboeid en probeerde Hoofdinspecteur Van In zo goed mogelijk te helpen. Ook dit jaar werd er met flashbacks naar de cruciale momenten gewerkt. Scènes die je moet gezien hebben om de moord op te lossen. Het decor bestond uit een eenvoudig zwart doek, dat af en toe knappe panelen onthulde. Zo was er een snelle switch tussen decors en moest het publiek nooit echt wachten.

Dat Herbert Flack zijn rol nog niet verleerd is, was duidelijk. Hij is onvervangbaar als Pieter van Inn en toonde dat deze keer nog maar eens aan het grote publiek. Zijn rechterhand en trouwe hulp Sammy De Swaef was ook weer van de partij. Vorig jaar werd de rol van Sammy de Swaef grotendeels vertolkt door Niels Destadsbaeder, maar die werd af en toe vervangen door Jelle Cleymans. Deze laatste nam dit jaar de rol volledig voor zijn rekening en was de ongelukkige die het vergif binnen kreeg. Ook Frans Maas was er weer bij als Hoofdcommissaris van Nuffel. Vele nieuwe gezichten dit jaar, waaronder Katelijne Verbeke. Zij nam de rol van de zenuwachtige directrice van de politieschool voor haar rekening en deed dat op een fantastische wijze. Haar drie stagiairs maken haar weliswaar het leven af en toe zuur, maar toch springt ze telkens in de bres voor hen. Helle Vanderheyden (Sofie), Mathias Vergels (Mats) en Pieter Klinck (Ben) deden dat met alle plezier. Peter Thyssen mocht dan weer als schepen van Cultuur en afvalwerking vakkundig de bloemetjes buiten zetten.

Het stuk werd uiteraard geschreven door Pierre Aspeslag. Voor het scenario werd hij geholpen door Peter Römer. Ook dit jaar lag de regie in handen van Frank Van Laecke en was Uitgezonderd Theater! de producent. Samen met de cast slaagden ze erin weer een spannend toneelstuk neer te zetten. Een sublieme prestatie van cast en crew! De misdaadvoorstelling had zelfs voor aanvang al veel succes. Er werden reeds extra voorstellingen gepland in het weekend van 24 februari. Wij hebben alvast genoten van de voorstelling en zijn ervan overtuigd dat u ook een avond vol spanning en plezier te gemoed gaat.

Ben je altijd al fan van Aspe geweest? En wil je nu wel eens een aflevering meemaken? Ben je de standaardkamers van Cluedo beu en wil je eens een nieuw decor voor een moordonderzoek? Boek dan snel je tickets voor het te laat is! Je kan Aspe 2 nog gaan bewonderen tot en met 26 februari in Theater Elckerlyc.

Meer tickets en info kan je vinden op: www.hetdodelijkejubulieum.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: