De IJslandse songwriter Ásgeir komt in februari 2020, met een nieuw album op zak, voor drie shows naar Nederland. Hij doet de Rotterdamse Schouwburg, Stadsschouwburg Groningen en Paradiso Amsterdam aan. De kaartverkoop start op vrijdag 1 november om 10:00 uur via de websites van de podia.

Ásgeir kondigt vandaag de komst van zijn nieuwe, derde album en bijbehorende tournee aan. Het album gaat de naam 'Bury The Moon’ dragen en wordt op 7 februari 2020 uitgebracht. Vandaag krijgen we het eerste wapenfeit van dat album te horen, in de vorm van de single 'Youth’. Na de release volgt zijn gelijknamige tournee 'Bury The Moon Tour’ door het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa. In februari zal de tour ook in Nederland neerstrijken.

Nederland maakte voor het eerst kennis met Ásgeir tijdens Eurosonic in 2013. In januari 2014 keerde hij terug naar Groningen om tijdens hetzelfde festival de European Boarder Breakers Award in ontvangst te nemen. Dezelfde maand volgde de release van de Engelstalige versie van zijn debuutalbum 'In The Silence', met als gevolg veel succesvolle shows zoals optredens op onder andere Into The Great Wide Open Festival en uitverkochte shows in Paradiso Amsterdam. Later gaf hij nog concerten in een uitverkocht Amsterdamse bos en was hij te zien op Best Kept Secret Festival. Zijn meest recente shows in De Duif en Stevenskerk waren binnen no-time uitverkocht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over