Acht muzikanten sloegen afgelopen maand de handen in elkaar. Figuurlijk uiteraard. Tijdens de virtuele hackathon Hack The Crisis behaalde het team Artists Unlimited een finaleplaats met hun innovatieve livestreaming website, een platform van en voor Belgische artiesten. ​AU! is een non-profitplatform dat van livestreams een nieuwe bron van inkomsten wil maken voor artiesten.

De nood voor een online platform is hoog. Corona is in het land en de muzieksector bloedt. Prognoses spreken van het verlies van 800.000 jobs en 200 miljoen euro. Shows en festivals worden geannuleerd. ​Muzikanten experimenteren met livestreams, maar de initiatieven gebeuren verspreid en fans vinden de weg nog niet naar deze streams.

Livestreams waren al voor de coronacrisis aan een opmars bezig. Wanneer je in het verleden geen livestreams uitzond van jouw optredens, dan liep je als artiest of event het risico om ticketverkoop kwijt te spelen. 67% van de kijkers van een livestream zijn meer geneigd om een ticket te kopen van het concert van die artiest of van een gelijkaardig event. 30% van wie de livestream van een festival keek, woonde het event bij in het jaar daarop.

AU! levert de tools en knowhow om livestreams te doen opbrengen. Optreden kan nu van thuis uit, terwijl je er als artiest aan verdient. ​Expertise delen via workshops of fans een blik achter de schermen geven tijdens een repetitie, ... de mogelijkheden zijn eindeloos. Ga naar www.artistsunlimited.online​ en ontvang tips en tricks over hoe je aan de slag gaat.

Getekend, Artists Unlimited

Kernteam: Ellen Schoenaerts, Fabrice Baugniet, Sven Goyvaerts, Wim Reygaert, Ann Kermans, Sander Hereijgers, Kevin D’Antonio & Wim Soens

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: