Zondagmiddag kwamen tal van bekende Vlamingen afgezakt naar het Eventcentrum Staf versluis in Bredene voor "Idols 4 Amy-Jo" een grote benefiet ten voordele van Amy-Jo. Mama en Idool 2003 finaliste Caroline Vyncke organiseerde het hele evenement zelf om zo haar dochter hopelijk terug een normaal leven te kunnen geven. Want Amy-Jo heeft al een hele lijdensweg achter de rug.

Want wat Amy-Jo voor "snoepjes" nam waren uiteindelijk korrels ontstopper! Een lange lijdensweg ging zij tegemoet. Haar slokdarm was niet meer te redden en werd vervangen door een stuk van haar eigen dikke darm. Twee keer werd zij hieraan geopereerd in het UZ-Gent en daarna in kunstmatige coma gehouden om haar pijn draaglijk te maken.

Alsof dit nog niet erg genoeg was, was ook haar mondje compleet verbrand met als resultaat dat haar tong en lipjes nu vastgegroeid zijn, ook haar mondhoekjes zijn vernauwd. Hierdoor kan Amy-Jo niet goed praten en dit kan enkel verholpen worden met dure plastische chirurgie.

Maar zonder hulp zijn deze operaties niet betaalbaar en daarom kwamen o.a. Wim Soutear, Peter Evrard, Van Tomme, Wouter, Filip Dhaeze, Liliane St.Pierre en vele anderen zondag zingen voor het goede doel. Dimitri Van Tomme was zelfs zo enthousiast dat hij een gat in zijn broek sprong maar met dat vond hij uiteindelijk helemaal niet erg voor het goede doel.

Het publiek amuseerde zich kostelijk en dankzij hen kan mama Caroline en Amy-Jo nu terug hopen op een normaal leven in de toekomst. Maar giften blijven nog steeds welkom en dit op volgend bankrekeningnummer: 103-0181496-77 t.a.v Amy-Jo

Foto's Benefiet Amy-Jo

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: