Een driedelige poëtische documentaire van Arsenal-bezieler Hendrik Willemyns over de vraag 'Wat is muziek?' - Vanaf zondag 2 mei om 23 uur op Canvas en VRT NU

Hendrik Willemyns van Arsenal zoekt in China naar een manier om zijn band te redden die op een schijnbaar onmogelijke tweesprong is beland.

Na twintig jaar samen als de band Arsenal kunnen John Roan en Hendrik Willemyns elkaar niets meer wijsmaken. Volgens Willemyns is het einde van de muziekwereld zoals we die kennen nabij terwijl John Roan droomt van een blackmetalplaat. In januari 2020 pakken ze hun demonen aan in de Chinese stad Chongqing, waar enkele kilometers verderop een vleermuis een orkaan veroorzaakt. Hoe zijn ze tot hier gekomen? En vooral: hoe geraken ze hier weg?

'Wat is muziek?' Het is een vraag waar Hendrik Willemyns mee aan de slag gaat om er niet alleen een relatiecrisis mee te bedwingen, maar tegelijk een album en een televisiereeks mee te maken. Het resultaat is een poëtische reis die antwoorden geeft en vragen oproept en een muzikale documentaire die met veel fictie een beetje waarheid probeert te achterhalen.

In Arsenal - The Rhythm of the Band ga je met een mix van melancholie en dansritmes mee op en neer met een band van twee individuen die proberen bij elkaar te blijven.

Aflevering 1: Is muziek wiskunde?

In zijn zoektocht naar de vraag ‘Wat is muziek’ komt Hendrik Willemyns in Warschau terecht. Hij praat er met wetenschappers, maar ook met junkies en prostituees. Ondertussen is John Roan in de studio gedoken om zijn blackmetalproject vorm te geven. In Chongqing, China, praten de twee over het kruispunt waar elke relatie op een gegeven moment aanbelandt. Ook realiteit en fictie beginnen elkaar te kruisen.

Het album

Op 30 april brengt Arsenal het gelijknamige album The Rhythm of the Band uit. De openingssingle Animal (met Felix Machtelinckx van Tin Fingers) verscheen op 9 april.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over