Tine Vechter

De zomer startte op zaterdag 19 april

Arsenal wordt al jaren aangekondigd als 'één van de beste live-bands van Belgie'. Vol grote verwachting was het dan ook uitkijken naar een nieuwe plaat en vooral naar live optredens. Compuphonic als voorprogramma mag een opwarmertje genoemd worden, maar het blijft afwachten tot wanneer Hendrik, John en Leonie het podium bestijgen.

Knappe visuals (die in Japan werden ingeblikt) en sobere maar toch overdonderende lichtshow begeleiden de immer herkenbare sound van Arsenal. De zomer van 2014 start wanneer de band High Venus inzet, maar het wordt pas echt een hittegolf wanneer en de noten van Saudade door de arena galmen en deze in vuur en vlam zetten. Andermaal stelt Arsenal zijn publiek niet teleur.

De nieuwe plaat ligt nog maar een week in de rekken, er wordt geschreven dat er weinig vernieuwend op staat, maar voor een band als Arsenal hoeft, moet, dit echt niet. De nieuwe nummers worden uitermate gesmaakt. Zo zet Tim Bruzon (Wave Machines) een topversie van 'Black Mountain (Beautiful Love)' en 'Sharp Teeth' neer, terwijl de jarige rapper Doseone  'Woe-Is-Me' voor zijn rekening mag nemen.

U bent geweldig! hoor je John Roan meermaals tot het publiek richten, telkens denk ik: u bent nog beter! Estupendo klonk beter dan ooit, het geweldige Melvin heeft zijn plaats als bis-nummer meermaals bewezen en Leonie neemt alweer haar rol als 'la principessa' met verve op als ze 'Longee' op het publiek loslaat.

Een concert dat in het begin wat weg had van Arsenal & friends ontpopte en ontplofte tot een bruisend zomerfeest. Dit is een cocktail van gitaar, zang, electronica en gewoonweg 100% topklasse die deze zomer voor vuurwerk zal zorgen op de festivals. (Werchter, Cactus)

DE SET
Temul (Lie Low)
Not Yet Free
High Venus
Sharp Teeth
Black Mountain (Beautiful Love)
Switch
The Coming
Saudade pt.1& pt.2
One Day at a Time
Estupendo
Lovesongs (Propaganda)
Evaporate
Personne ne Bouge!
Lotuk

bis
Woe-Is-Me
Longee
Melvin
Either
Black Mountain (Beautiful Love)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Arsenal
Datum: 
19 april 2014
Locatie: 
Lotto Arena
Meer over