Vandaag is het feest bij platenfirma ARS Entertainment in Kontich. Op 19 mei 1976 gingen de deuren open van de American Record Store (ARS) op de Vogelmarkt in Antwerpen. Platenbaas Patrick Busschots en z’n toenmalige zakenpartner (wijlen) Ludo Vercammen stonden aan het begin van een succesvol avontuur. ARS Productions was in de eerste plaats gespecialiseerd in het importeren en exporteren van vinyls. Drie decennia later is ARS uitgegroeid tot een gerespecteerd Belgisch entertainmentfabriekje, dat dit jaar een omzet van 10 miljoen euro wil draaien en bijzonder grote toekomstplannen heeft. Bestuurder Patrick Busschots en z’n 15 mensen personeel waren donderdagavond dan ook bijzonder trots tijdens dé avond van ARS Entertainment.

VEEL BEKENDE VOLK
Met ruim 350 gasten werd op de parking van het gebouw een enorm feest georganiseerd in absolute ARS stijl. Dat wil zeggen dat er heel wat hapjes en drankjes waren. Vanaf 19.00 was de pers welkom op de Rode Loper. Om 19.30 begon dan het eerste gedeelte van de officiële welkomsceremonie. Heel wat bv’s werden met limousine’s tot aan de voordeur van de lounch tent gebracht : Christoff & Lindsey, Jam zangeres Zippora De Brauwer, Nailpin frontman Sean, Eddy Wally, Laura Lynn, Bart Kaëll, Xandee, Showbizz Bart, Henki, Regi Milk Inc ‘Penxten’,…

Om 20.30 kwam Patrick Busschots op het podium voor de presentatie van "30 Jaar ARS Entertainment". Het werd een wervelende show met heel wat surprises. Eerst was er een video-montage die een overzicht bracht van de ARS hits van vroeger en nu. Ook toekomstige artiesten zoals Monday Justice, Nate James e.v.a. kwamen aan bod in de presentatie. Toen de film klaar was bracht ReBorn enkele songs achter de vleugelpiano. ReBorn zong de nummers ‘Don’t Ever Go’, ‘Good Times’ en ‘Fools Rush In’. Tussendoor maakt hij van de gelegenheid gebruik om publiciteit te maken voor z’n albumvoorstelling. Volgende week woensdag stelt ReBorn z’n full-cd ‘Fools Rush In’ voor aan de pers en publiek.

GOUDEN PLATEN & AWARDS
Het was niet alleen feest voor het jarige entertainmentbedrijf, ook heel wat artiesten en prominente gasten werden in bloemen gezet. Zo kreeg Q-Music een ‘gouden award’ voor de uitzonderlijke verkoop van meer dan 20.000 exemplaren van de ‘Foute cd volume 5’. Jos Van Oosterwyck mocht een gouden plaat in ontvangst nemen voor het recentste volume van ‘Tien om te zien 2006’. Hij kwam uit Nederland zonder z’n konijntje maar kreeg wel een ‘gouden award’ voor de verkoop van meer dan 20.000 singles van ‘Lief Klein Konijntje’. ‘Goud’ was er ook voor Laura Lynn en haar entourage. Vooral de producers, Marc Coucke en Filip Demyttenaere van Omega Pharma werden in de bloemen gezet. Zij kregen hun ‘gouden exemplaar’ voor het album ‘Voor Jou’ van schlagerkoningin Laura Lynn.

PAUL MICHIELS LIVE
Tijdens het uiterst verzorgde walking-dinner was er plaats én ruimte voor niemand minder dan Paul Michiels. De blonde helft van het gewezen Soulsister duo kwam er een uitstekende live-show geven. Onder leiding van Steve Willaert (Natalia) werd er een gelegenheidsband samengesteld. Paul Michiels was artiest van dienst die het publiek in de juiste stemming mocht brengen. Dat Paul Michiels de weg goed weet te vinden naar ARS Entertainment bewees hij al jaren geleden. Begin jaren negentig opende ARS Entertainment z’n deuren in Kontich en toen was Soulsister ook al van de partij. Er zou naar het schijnt een samenwerking in de lucht hangen tussen ARS Entertainment en Paul Michiels maar beide partijen lieten niet in hun kaarten kijken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: