De wonderbaarlijke geschiedenis van de Antwerpse ZOO met verrassende verhalen over mens en dier

Na het erg gesmaakte De helden van Arnout, dat op gemiddeld 728.265 kijkers kon rekenen (laatste aflevering nog niet meegeteld; live +7,+4) werkt reportagemaker en meesterverteller Arnout Hauben momenteel aan een nieuw programma voor Eén. Dat nieuws deelde hij vanochtend zelf via zijn Facebookpagina:

"Nu de reeks De helden van Arnout op zijn einde loopt, kan ik met veel trots vertellen dat ik sinds deze zomer te gast ben in de mooiste stadstuin van het land: de zoo van Antwerpen. Over enkele maanden mag de dierentuin 175 kaarsjes uitblazen. Reden genoeg om te feesten én om in een televisiereeks terug te blikken op de rijke geschiedenis van deze mythische plaats! Vanaf eind januari op Eén."

In 2018 bestaat ZOO Antwerpen 175 jaar. De perfecte reden voor Arnout om de kijker mee op sleeptouw te nemen doorheen de wonderbaarlijke geschiedenis van de Antwerpse ZOO.

De zoo spreekt al generaties lang tot de verbeelding. Haar roemrijke verleden maakt deel uit van Vlaanderens collectief geheugen. Ook de vroegste herinneringen van Arnout bestaan uit beelden van olifanten die apennootjes eten en van de imposante gorilla Gust. Tegelijkertijd is ZOO Antwerpen veel meer dan geschiedenis alleen: het is een ontmoetingsplaats voor mens en dier, en de zoo speelt een belangrijke rol bij zoölogisch onderzoek en natuurbeheer in binnen- en buitenland.

Arnout volgt voor deze reeks verrassende verhalen over mens en dier, leeft mee met de verzorgers, en praat met bezoekers en onderzoekers. En zoals steeds koppelt hij de geschiedenis naadloos aan het leven van nu. In elke aflevering staat een historisch figuur centraal. Hij of zij vormt de rode draad doorheen de aflevering en staat symbool voor een bepaalde periode uit onze geschiedenis.

Nieuw programma van Arnout Hauben: in 2018 op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over