Tickets voor de awardshow vanaf vandaag beschikbaar

Arno krijgt op donderdag 6 februari een Lifetime Achievement Award op de dertiende editie van de Music Industry Awards. Deze onderscheiding neemt hij tijdens de liveshow in ontvangst voor zijn fenomenale muzikale carrière.

Het was al een rijk gevuld jaar voor Arno: zijn zeventigste verjaardag, de mooie verjaardagsconcerten, een goed ontvangen nieuw album... En nu is er ook nog de MIA Lifetime Achievement Award. Arno is enorm vereerd. Zijn korte maar krachtige reactie:

“Ohlalala, Mia. Dankjewel voor jouw MIA!”

Hieronder via 'Lees meer' vind je informatie over Arno zijn carrière en over de nieuwe editie van de MIA's.

De MIA's: donderdagavond 6 februari 2020 live op Eén.

Levende legende

Arno Hintjens is een van de weinigen uit de Belgische muziekgeschiedenis die zich kan meten met Jacques Brel, Serge Gainsbourg of Charles Aznavour. In Frankrijk mag hij zich zelfs laten aanspreken als 'ridder Arno' - en ondertussen ook als ereburger in zijn huidige thuisstad Brussel.

In de loop der jaren kende Arno vele gezichten: Tjens Couter, Tjens Matic, TC Matic, Charles et les Lulus, Charles and the White Trash European Blues Connection… Elk project liet onuitwisbare sporen na. Enkele klassiekers die op zijn naam staan: Vive ma liberté, Putain putain, Les yeux de ma mère, Oh la la la en het recente Oostende bonsoir.

Niemand die blues, chanson, rock en funk op zo’n unieke manier met elkaar versmelt. Arno's stem is herkenbaar uit de duizenden: ruw en rauw als schuurpapier, tegelijk teder en vol mededogen. Hij is een levende legende die tegelijk cool en kwetsbaar is.

In januari 2020 brengt hij de release-concerten van Santeboutique, zijn dertiende soloalbum. In mei volgt er nog een clubtour door België.

Tickets voor de awardshow MIA’s vanaf nu beschikbaar

De MIA's worden uitgereikt op donderdagavond 6 februari in Paleis 12 in Brussel. Deze feestelijke awardshow kan worden bijgewoond door het publiek. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar via www.mias.be of www.paleis12.com.

De awardshow MIA's: donderdagavond 6 februari live op Eén.

De MIA's is een initiatief van de VRT en Poppunt en een stimulator voor de Vlaamse en Belgische muziekscene, zowel voor gevestigde waarden als voor rijzende sterren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over