Op 10 mei 1996 brachten de rockers van Apocalyptica hun – intussen legendarisch geworden – debuutalbum ‘Plays Metallica by Four Cellos’ uit. Deze instrumentale rockplaat, gespeeld door vier virtuoze cellisten, veranderde het beeld van heavy metal voor altijd.

Om de twintigste verjaardag van deze opmerkelijke plaat te vieren, besliste de groep om op 22 juli een geremasterde heruitgave uit te brengen, met drie nieuwe coversongs van Metallica als bonus. Maar dat is nog niet alles... Apocalyptica plakt er meteen ook een wereldtournee aan vast. En die houdt ook halt in ons land! Afspraak met een bijzondere band, op vrijdag 24 februari in het Koninklijk Circus in Brussel!

Ook naast hun debuutplaat bestaat hun oeuvre uit een eigenzinnige kijk op de discografieën van ’s werelds grootste metalbands. Meer nog; de Finse groep bedacht een geheel eigen genre, en bouwde daarop een carrière uit die vandaag al twintig jaar omvat. Goed voor miljoenen verkochte albums en uitverkochte shows over de hele wereld.

Apocalyptica trekt dit jaar dus weer de baan op ter gelegenheid van deze opmerkelijke verjaardag, maar stelt ook ‘Shadowmaker’ live aan ons voor. Hun achtste album kwam in april vorig jaar uit. Een absoluut niet te missen concert in het vooruitzicht, op 24 februari 2017 in het Koninklijk Circus in Brussel. De ticketverkoop start op vrijdag 13 mei om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Apocalyptica
Datum: 
Vrijdag 24 februari 2016
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over