Met Ão als bandnaam val je sowieso op, maar dat is niet de reden waarom dit Gents-Brusselse viertal binnen afzienbare tijd over de tongen zal gaan. Zoals Rosalía flamenco het hippe heden in trekt, doet onze kersverse aanwinst bij Mayway Records iets gelijkaardigs met Afro-Portugese en Zuid-Amerikaanse klanken en ritmes, subtiele elektronica en de honingzoete stem van frontvrouw Brenda Corijn.

Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de warme Portugese zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau. Met de ambientklanken van Jolan Decaestecker en eclectische percussie van Bert Peyffers wordt de bedwelmende sound verder uitgediept, dansbaarder … popmuziek! Denk, naast Rosalía, aan al het goede van een Arooj Aftab, FKA Twigs, Lhasa de Sela, Madredeus of James Blake. Met Jolan Decaestecker zelf (productie) en Jasper Maekelberg (mixing) aan de knoppen zou de debuutplaat in het najaar van 2023 moeten verschijnen.

De fascinerende single ‘Mulher’ is muzikaal vernuft, grandeur en dartelheid in één: een unieke mix van eigentijdse indie, subtiele electronica en betoverende saudade. En bovenal: een 24 karaat popsong, chorus, climax en die indrukwekkende synth dreun die de song naar de zevende hemel lift.

Ão speelt in het voorjaar in, o.a., De Roma (Borgerhout/AMOR), Het Depot (Leuven/COOL Festival) en CCHA (Hasselt) en zal komend jaar ook te zien zijn op vele mooie festivals in De Lage Landen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over