Miss Angel kondigt vandaag haar debuutalbum MISS'UNDERSTOOD aan, samen met de release van haar single FU PAY ME. MISS'UNDERSTOOD verschijnt in september 2024 - de exacte datum volgt. Miss kondigt vandaag alvast haar releaseshow in AB Club aan, op vrijdag 18/10.

"FU PAY ME is één van de eerste nummers die ik schreef en één van mijn favoriete nummers van de plaat. De teksten gaan over dat ik letterlijk en figuurlijk betaald wil worden. Voor de opdrachten die ik doe, maar ik wil ook erkenning krijgen voor alles wat ik tot nu toe gedaan heb. Het is een statement. I'm here to stay", aldus Miss Angel over FU PAY ME.

Rapper/MC Miss Angel heeft een scherpe pen, bakken charisma en stijl voor tien. De Antwerpse is sinds haar jeugd op Linkeroever omringd door hiphop, maar haar echte muzikale reis begint in 2018. Ze pent dat jaar haar eerste nummers, vindt haar stem en gaat met bevriende beatmakers de studio in om haar ideeën om te zetten in muziek. Deze sessies zijn het zaadje voor haar eerste twee ep’s Ghetto Mami, Vol. 1 (2019) en Ghetto Mami, Vol. 2(2021).

Miss Angels talent wordt opgemerkt en ze trekt muzikanten, een resem fans en de muziekzindustrie naar zich toe. Haar vurige livesets brengen haar naar de podia van Rock Werchter, Pukkelpop en Dour. De collabs stromen binnen: Miss duikt de studio in met Selah Sue, Zwangere Guy, Blu Samu, Martha Da’Ro, KRANKk, Le Motel, Commander Spoon, … Ook de Belgische film- en tv-wereld klopt aan (BINTI, Roomies).

Fast forward naar vandaag. Miss Angel is één van meest toonaangevende vrouwelijke rappers/MC’s van ons land en helemaal klaar voor het grote werk met haar aankomende debuutplaat MISS’UNDERSTOOD.

Op haar eerste ep’s liet Miss haar privéleven uit de schijnwerpers, nu draait ze de spots naar zich toe. MISS’UNDERSTOOD is een persoonlijk verhaal dat inkijk geeft in de wereld van Miss Angel: wie ze is, waarvoor ze staat en wat ze uit het leven wil halen. Haar volledige zelf, inclusief gebreken. Het mooie en het lelijke. De boze kant en de kwetsbare kant. De sprankelende kant en de sexy kant. Zonder scrupules en vooral: met alle misvattingen van de baan.

Op MISS’UNDERSTOOD verzamelt Miss Angel een getalenteerde groep van beatmakers en featuring artists uit binnen- en buitenland rond zich. We gaan nog niet verklappen wie, maar het is een mooi lijstje. Muzikaal mag je een mix van gekende en nieuwe invloeden verwachten. Harde hitters, maar ook hartenbrekers.

Miss Angel over haar debuutplaat: “Het album was een lang maar interessant proces. Het schrijven had zijn ups & downs. Sommige tracks kwamen vlot en voor andere moest ik echt mijn tijd nemen omdat ik me iets meer openstel - dat ben ik niet gewoon. Ik heb met mensen gewerkt die mij goed kennen en zo hebben we het geluid kunnen finetunen. Er zitten zowel Britse als Amerikaanse invloeden in, je kan het niet in één hokje plaatsen. MISS’UNDERSTOOD is mijn baby, maar het is een project geworden met een volwassen versie van Miss Angel.

Tourdata:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over