Larissa Roose

Donderdagavond stond Coely voor de tweede keer in een maand tijd in een uitverkocht Depot. Deze zomer stond ze nog te schitteren op elk Belgisch festival en stond ze zelfs te pronken op de affiche van het grootse Glastonbury Festival. Los daarvan blijft ze overal in België concertzalen uitverkopen om haar eerste langspeelalbum ‘Different Waters’ voor te stellen. In het Depot keek iedereen alvast uit naar haar komst.

Vanuit de coulissen zette Coely de titelsong van haar album ‘Different Waters’ a capella in. Haar liveband en Yann Gaudeuille, die meewerkte aan de song, stonden al klaar op het podium. Tijdens het refrein verscheen Coely onder luid gejuich in een oversized jacket en gaf ze het startschot van de avond. De sfeer zat er meteen in en alle armen bounceten gewillig op en neer. Gaudeuille vergezelde haar nog voor de volgende nummers ‘My Tomorrow’ en ‘Can’t Get Away’.

Elk lied werd bijzonder luid onthaald. Bij het nummer ‘Hush’ haalde Coely haar rapkunsten boven en liet ze nog maar eens zien wat voor een stoere griet ze is. Haar laatst uitgebrachte single ‘No Way’ bracht iedereen aan het dansen en ook bij ‘All I Do’ gingen de armen op en neer. De liveband versterkte het geheel, want naast de rappers stonden ook nog een DJ, gitarist, bassist en drummer mee op de planken. Een absolute meerwaarde voor de livebeleving, zeker omdat de gitarist vaak de kans benutte om er snerende mini-solo’s aan toe te voegen.

Zoals gewoonlijk werd ze bijgestaan door haar wederhelft Dvtch Norris, die tijdens het nummer ‘Bump’ opkwam. Naast een goede rapper is hij ook een ontzettend goede publieksentertainer en hij warmde het publiek op voor meer. De twee vullen elkaar goed aan. Het publiek ging helemaal uit zijn dak toen de eerste noten van ‘Don’t Care’ werden ingezet. Volgens hem waren er enkel ‘good vibes in the air’, en gelijk had hij. Ze hadden er veel goesting in, dat zag iedereen. Wat een bom, wat een lied.

Op een moment vroeg Dvtch aan de zaal om alle gsm-lampjes op te steken voor Coely. De zaal was helemaal verlicht toen ze onder luid applaus opnieuw opkwam en aan een rustige pianoversie van ‘Wake Up Call’ begon. Ze kreeg iedereen stil en ook voor haar was het een emotioneel moment. Het publiek was dolenthousiast en dat deed haar een traantje wegpinken. Zo veel enthousiasme had ze duidelijk niet verwacht. Afsluiten deed ze met ’Celebrate’, een lied dat ze opdroeg aan haar mama en aan alle andere moeders in de zaal. ‘Thank you for always being there for us. You mean the world to us.’ Een geweldige afsluiter van een geweldige show.

Het viel iedereen op hoe goed haar album ‘Different Waters’ is. Live komen de nummers met de ondersteuning van de liveband en de gastzangers bijzonder goed tot uiting. Met de nodige dansmoves hield Coely de sfeer erin en maakte ze er een energieke show van. Haar soulstem en haar oprechtheid maken van haar een ‘madam’ om naar op te kijken. Kortom: wat een vrouw. En wat een geslaagde performance. Die mocht wel iets langer duren, gewoon omdat ze zo goed was.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Coely
Datum: 
21 december 2017
Locatie: 
Depot (Leuven)
Meer over