Zaterdag 27 april 2024 in bibliotheek Permeke

Antwerpen Leest blaast vier kaarsjes uit en om dat te vieren, organiseert de Antwerpse leesgemeenschap op zaterdag 27 april een Boekentip-ontbijt in bibliotheek Permeke. In ruil voor een leuke leestip krijgt elke boekenliefhebber een koffiekoek en een consumptie van de koffiebakfiets.

Tip een boek voor een koffie en koek

Al vier jaar zorgt Antwerpen Leest ervoor dat Antwerpenaren literaire informatie en inspiratie kunnen vinden en leesplezier kunnen delen. Om die verjaardag te vieren, vindt op zaterdag 27 april het Boekentip-ontbijt plaats in bibliotheek Permeke. Boekenwurmen vertellen aan de inkom waarom net dat boek, die strip of die poëziebundel een aanrader is en ontvangen zo een tegoedbon voor een warme kop koffie, thee of chocolademelk en een koffiekoek. Tijdens het Boekentip-ontbijt kunnen leesliefhebbers vanaf 10 uur op boekendate met zes gedreven stadslezers die hun aanraders in verschillende categorieën aanprijzen, en leestips uitwisselen met elkaar. Om 12 uur interviewen auteurs Esohe Weyden en Erik Vlaminck elkaar over hun lievelingsboeken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. In bibliotheek Permeke kunnen om 11 uur de jongste lezers aanschuiven bij de activiteit ‘Leeslekker’ terwijl de ouders inspiratie opdoen over goede prenten- of voorleesboeken bij een collega van het jeugdteam. Een voormiddag volledig in het teken van leesplezier dus. Iedereen is welkom!

Word ook een stadslezer

Antwerpenleest.be is een inspiratiebron voor talloze Antwerpse leesplekken, literaire evenementen en leesgroepen. Zo verschenen er al bijna 1000 literaire events en activiteiten in de kalender. Na vier jaar telt Antwerpen Leest meer dan 500 stadslezers; zij plaatsen hun leestips op de site om het leesplezier te verspreiden. Ondertussen deelden zij samen al meer dan 2000 leestips. Stadslezers zijn er nooit genoeg; iedereen kan een stadslezer worden door simpelweg een account aan te maken op antwerpenleest.be. Elke stadslezer die voor 23 april een nieuwe leestip toevoegt op de site maakt bovendien kans op 1 van de 10 boekenbonnen ter waarde van 25 euro.

Boekentip-ontbijt praktisch

  • Zaterdag 27 april 2024, van 10 uur tot 13 uur, in bibliotheek Permeke (De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen).
  • Gratis. Een tip voor een goed boek, grappige strip, pakkende poëziebundel = een toegangsticket.
  • Inbegrepen: consumptie van de koffiebakfiets en een kraakverse koffiekoek.

Check het event op de site van Antwerpen Leest.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over