an 3 tot 9 mei is het feest in Antwerpen. Een gloednieuw muziekfestival kondigt zich aan voor fans van klassieke muziek met een innovatieve twist. Beethoven combineert zijn elegante 18e-eeuwse outfit met een stoere lederen jack, en het adembenemend kader van het festival maakt de ervaring helemaal compleet. De prachtig gerenoveerde Handelsbeurs op de Meir, waar verleden en heden naadloos in elkaar samenvloeien, staat symbool voor verfrissende muzikale samenwerkingen met klinkende namen zoals Tom Lanoye, Mauro Pawlowski, Stedaan Degand en het Orkest Opera Ballet Vlaanderen. Dankzij Discovery Day kan het publiek op de koop toe jong aanstormend talent op 12 unieke locaties doorheen de hele stad ontdekken. Snelle beslissers kunnen nu al hun ticket verzilveren want de verkoop is gestart!

Een nieuw muziekfeest in de gerestaureerde Handelsbeurs

“Antwerpen heeft een rijk aanbod op vlak van klassieke muziek, maar een breed toegankelijk festival waarmee de hele stad ondergedompeld wordt in muziek, bestaat momenteel niet. Dat is iets waar we met z’n allen echt naar uitkijken” aldus voorzitter van de raad van bestuur, Bart Gonnissen.

Antwerpen staat nationaal en internationaal inderdaad bekend voor haar rijke culturele aanbod, ook op het vlak van klassieke muziek. “Het Antwerp Spring Festival speelt hierop in maar gaat net een stapje verder”, aldus artistiek directeur Benjamin Haemhouts. Het muzikale programma brengt concerten in de meest uiteenlopende hedendaagse uitvoeringen. “Op die manier willen we als organisatoren een breed publiek aantrekken”, vervolgt Haemhouts. Gedurende een week kunnen liefhebbers of nieuwsgierigen komen genieten van muzikale feestvreugde in de stad. Het is trouwens pas voor de tweede keer dat het grote publiek de magie zal kunnen beleven van betoverende muziek in het indrukwekkende beursgebouw dat dateert uit de 16e eeuw.

Artistieke kruisbestuiving op zijn best

De eerste editie van het Antwerp Spring Festival begint bij 4 beklijvende concerten. De 9de van Beethoven opent het feest op 3 mei met orkest CASCO Phil, voorafgegaan door een creatie van Belgische trots Frederik Neyrinck. Het internationaal befaamde Apollon Musagète Quartett brengt ons op 5 mei van Schubert naar Dvoràk. En Antwerpen zou Antwerpen niet zijn zonder innovatieve toets in het programma. Hiervoor werken de organisatoren samen met Mauro Pawlowski, die met een magische “Soirée fantastique” op 6 mei de bezoekers van het festival zal meenemen op een avontuurlijke muzikale rollercoaster. Andere grote namen die het festival mee vormgeven zijn Tom Lanoye, Hanne Deneire, Stefaan Degand en Orkest Opera Ballet Vlaanderen onder leiding van hun eigen chefdirigent Alejo Pèrez. Onder de titel ‘In de schaduw van Napoleon’ kan je je op 7 mei dus aan een intense voorstelling verwachten rond de figuur die mee het gezicht en de geschiedenis van de havenstad bepaalde. Een niet te missen unicum dus!

12 verrassende muzikale trekpleisters tijdens 12 uur Discovery Day!

Zaterdag 9 mei wordt een afsluiter om u tegen te zeggen. Gedurende 12 uur zal aanstormend muzikaal talent de bezoekers verrassen met hun kunsten. En dat op 12 onverwachte locaties doorheen de stad. Klassieke muziek, jazz, kleinkunst, muziektheater: er is voor elk wat wils. Ook voor de allerjongste bezoekers wordt een origineel programma uitgewerkt. Een ideale gelegenheid om de stad te ontdekken tijdens een van de mooiste maanden van het jaar.

Ticketverkoop gestart!

Mis dit evenement niet en boek nu al je tickets. Zo verzeker je je plaats voor een opmerkelijke happening op een hoogst unieke locatie. Meer info en tickets op http://www.antwerpspringfestival.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: