Met de tweede aflevering van De Parenclub wisten de twee bekende koppels opnieuw 599.146 kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 30,4% (VVA 18-54, live+2). Daarmee bevestigt de familievriendelijke feelgoodshow met presentatrice Rani De Coninck zijn sterke start van de week ervoor. Herman is alvast fan: “Prachtig programma, Rani, echt waar”.

De derde aflevering op zaterdag 8 maart 2014 wordt een Antwaarps onderonsje met de even populaire als grappige acteurs Herman ‘Markske’ Verbruggen en Sven ‘echt Antwaarps teater’ De Ridder en hun twee sympathieke liefdespartners Petra en Chindy. In De Parenclub zal blijken dat de koppels Verbruggen-De Pauw en De Ridder-Wysmantel behalve een Antwerpse tongval nog iets anders gemeen hebben, iets wat te maken heeft met het koningshuis, prins Laurent en telefoonnummers...

Terwijl de bekend koppels in het finalespel trachten te geraken, proberen de publieksparen enkele gewoonten en gebruiken van koppels in Vlaanderen zo juist mogelijk in te schatten. Hoeveel procent van de Vlamingen zou niet met zijn of haar partner professioneel kunnen samenwerken? Hoeveel Vlamingen zouden niet onder één dak kunnen leven met de schoonouders? En hoeveel verliefde zielen sturen erotische sms’jes naar zijn of haar partner? Sven en Chindy blijken alvast bij de Vlamingen te behoren die hieraan meedoen, of ze kunnen alleszins toch heel enthousiast vertellen over de charme van pikante sms’jes.

Herman Verbruggen en Petra

Herman Verbruggen en zijn 16 jaar jongere vrouw Petra De Pauw hebben twee kinderen én een bijzondere voorliefde voor frieten en fastfood. Herman is wereldberoemd in Vlaanderen als Markske van F.C. De Kampioenen. Petra werkt voor Radio 2, Canvas en Het Nieuwsblad Magazine en samen schreven ze al enkele kinderboeken. De vonk tussen de twee creatieve geesten sloeg over in… de Aldi, tussen de winkelkarretjes. Hoe dat gebeurde en waarom precies daar, dat vertellen ze in geuren en kleuren bij Rani op de rode sofa. En dat is zeker niet alles wat we van open boeken Herman en Petra te weten komen. Wist u trouwens dat Herman een verdienstelijk accordeonspeler is? Petra uiteraard wel, maar kan ze zijn accordeonspel ook geblinddoekt herkennen?

Sven De Ridder en Chindy

Herman en Petra nemen het op tegen Sven De Ridder en Chindy Wysmantel. Zij voelden het voor het eerst kriebelen toen ze elkaar geheel toevallig tegen het lijf liepen op de trein naar Firenze. Jaren daarvoor had Sven Chindy al gespot in het publiek van het theater. Voor Sven was de ontmoeting dan ook geen toeval, maar het lot. Ondertussen zijn ze gelukkig getrouwd met behulp van hun wedding planner Dorien Leyers, die een interessant verhaal te vertellen heeft over het huwelijk. Vanuit de sofa van de Parenclub vertelt Sven ook honderduit over zijn rituelen voor hij het podium opgaat, zijn angst voor spinnen en duizendpoten en over zijn liefde voor de Verenigde Staten. Die is ontstaan in Disneyland, waar Sven als elfjarig kind aan den lijve ondervond hoe Amerika ‘the land of dreams’ is…

De parenclub elke zaterdag om 19.50 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: