Igarka,…. de eindhalte van de Siberische “Spoorweg des doods”, een megalomaan project waarbij Jozef Stalin rond 1950 in het noorden van Siberië een gigantische spoorlijn wou aanleggen. Het project is nooit gelukt en de spoorlijn kreeg deze bijnaam, omdat er zoveel gevangenen uit de Siberische Goelag kampen stierven bij de bouw in verschrikkelijke weersomstandigheden.

Igarka is ook de laatste track op hun nieuwe album “Burial Songs” hier vertolkt door de fluwelen stem van Sophia Ammann (Be/Ca), opgenomen in Reykjavik in een productie van Valgeir Sigurdsson (IS, Bjork, Feist, Sam Amidon,….) Een sprookjesachtige song waarbij je 3 minuten kan wegdromen in een warme melancholie, warm en melancholisch tegelijk omdat ieder einde een nieuw begin inluidt.

Dit is ook de “hidden message” in de videoclip (gemaakt door Mathijs Bertel en Bram De Vreese) De videoclip, opgenomen op de Hoge Venen insinueert het verhaal van een “personage” die samen met zijn trouwe honden zijn oude leven verlaat en in de natuur trekt…. Hij probeert zijn leven een andere richting te geven zonder de garantie dat dit überhaupt ook zou lukken.

Bekijk de video HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: