Op 27 mei vindt de grote finale van Miss Sports Belgium plaats in het casino van Knokke, in de finale zit wel een heel opmerkelijke kandidate, Annelies Verleysen, zij neemt in plaats van 1 goed doel er 2 voor haar rekening, waarom? Dat komt u te weten in volgend interview waarin Annelies haar karaktereigenschap vrolijke spring-in-'t-veld bevestigd.

Als Miss Sports 2 goede doelen verdedigen is dat niet jezelf het extra moeilijk maken?
Het lijkt misschien zo, maar in werkelijkheid draagt het bij tot een vlottere verkoop van de balpennen.

Het eerste goed doel: het Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent blijft de prioriteit. Dit goed doel werd gekozen door de organisatie van Miss Sports Belgium zelf, ook vorig jaar hebben zij samengewerkt en dat was een groot succes!

Vanwaar deze 2 doelen?
Alle finalisten hebben de opdracht balpennen te verkopen voor dit goed doel. Een balpen kost 1 euro, als koper steun je het Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent, tegelijkertijd stem je voor die finaliste en krijg je een mooie pen in de plaats, knap toch?! Toch wil ik als geboren Aalstenaar iets verwezenlijken binnen mijn eigen regio. Via deze verkiezing is dit mogelijk en die kans grijp ik!. Het is een zeer mooie ervaring om deel uit te maken van Miss Sports Belgium, maar wat is er nog mooier dan dit te delen met anderen.

Dat verklaart waarom ik er een 2e goed doel bij betrokken heb. Iedere finaliste die 4000 pennen verkoopt, wordt beloond met een flatscreen tv. Per 2000 extra verkochte balpennen staat een groter model. Mijn bedoeling is om 4000 balpennen te verkopen en liefst meer, zodat ik de flatscreen tv per opbod kan verkopen. De opbrengst schenk ik integraal aan de vzw Cliniclowns, die zowel actief zijn in het Aalsters Stedelijk- als in het Onze- Lieve- Vrouw- Ziekenhuis. Hun manier van werken spreekt me enorm aan en vandaar ook mijn keuze voor deze organisatie. Ik bewonder hun inzet en wil hen daarin sterken! Elke bijdrage hoe klein die ook moge zijn helpt hen en dat is me veel waard.

De grote finale gaat door binnen ongeveer 2 maand, heb je al stress?
Ja, toch wel een beetje... Je voelt dat de finale steeds dichter en dichter bijkomt. Het is soms moeilijk te geloven hoe snel het allemaal wel gaat. De 20 finalisten zijn verkozen in november en nu zijn we al april, de tijd gaat sneller als het des te leuker is, niet?! Daarom ga ik er extra van genieten!

Ambieer je zoals veel finalistes in een Miss Verkiezing een carrière in de media?
Ambiëren is sterk uitgedrukt. Indien het mij zou gevraagd worden, dan wil ik er wel eens over nadenken. Als het concept mij aanspreekt en ik mezelf er kan in terug vinden, dan zal ik niet aarzelen. Ik heb het naar mijn zin nu en iets extra is altijd mooi meegenomen!

Welke muziek - groep - zanger - zangeres draagt jouw voorkeur?
Een echte voorkeur voor een groep of zanger – zangeres heb ik niet. Ik hou van verscheidene muziekgenres, rap en R&B smaken me toch iets meer. Hevige rock en metal zijn echter niet aan mij besteed, het is me te donker, te somber.
In het algemeen is muziek wel belangrijk voor mij. Meezingen in de auto is iets waar ik enorm van kan genieten en veel plezier aan beleef. Wat maakt dat ik dan ook een aangename chauffeur ben en een dame in het verkeer!

Bedankt Annelies en nog veel succes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: