Anneke van Giersbergen komt op zaterdag 15 februari naar 013. Ze is zonder meer een van de beste en meest veelzijdige zangeressen van Nederland. De huidige tournee ter ondersteuning van haar nieuwe album ‘Drive’ is een ware zegetocht met uitverkochte zalen en positieve kritieken. De kaartverkoop is inmiddels gestart en tickets kosten €15 (excl. servicekosten).

Van Giersbergen heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een zeer veelzijdig artieste. Midden jaren negentig eist ze als frontvrouw van metalgroep The Gathering de aandacht op van niet alleen metal-liefhebbers. Haar prachtige en krachtige stem zorgt er voor dat de groep doorbreekt naar een breder publiek. The Gathering slaat ook internationaal aan, maar na een handvol ijzersterke en avontuurlijke albums besluit de zangeres dat het tijd wordt om het op eigen kracht te gaan doen. 

Onder de naam Agua de Annique verschijnt in 2007 een fraaie langspeler getiteld ‘Air’ waarop pop en rock hand in hand gaan. Vanaf ‘Everything Is Changing’ (2012) gaat ze onder haar eigen naam verder. Het album zorgt voor twee Edison-nominaties en een uitgebreide internationale tournee door meer dan 25 landen. Nog steeds zorgen haar fraaie stem en prachtige nummers in binnen- en buitenland voor kippenvel. Dat blijkt op het meest recente album ‘Drive’. Intieme ballades, scherpe poprock; Van Giersbergen is van alle markten thuis.

De zangeres is een graag gezien gast in 013. Op het podium speelt ze altijd met bezieling en volledige inzet. Haar huidige tournee ter ondersteuning van ‘Drive’ is een doorslaand succes en begin 2014 keert ze gelukkig weer terug naar 013 voor een ongetwijfeld fraai optreden.

Anneke van Giersbergen
Zaterdag 15 februari 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 20:00
Tickets € 15 (excl. service- en transactiekosten) | Kleine Zaal | Voorverkoop inmiddels gestart.

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Anneke van Giersbergen
Datum: 
Zaterdag 15 februari 2014
Locatie: 
013, Veemarktstraat 44, Tilburg

Reservatie:

Meer over