Productiehuis Judas TheaterProducties heeft een nieuwe musicalcreatie in petto voor theaterminnend Vlaanderen. De makers van o.m. “Pauline & Paulette-een muzikale praline”, “Josephine B.” en onlangs nog “Lelies” brengen in februari de musical “De Muze Van Rubens – Helene Fourment, De Musical”. Niemand minder dan Vlaanderen’s leading lady uit de musicalwereld, Anne Mie Gils vertolkt het personage Helene Fourment, gebaseerd op de tweede echtgenote van Peter Paul Rubens.

Regisseur Martin Michel, auteur Allard Blom en componist Sam Verhoeven sloegen alweer de handen in elkaar om een boeiend, inspirerend en onvergetelijk muziektheaterstuk te brengen. Acteur Brent Pannier vervolledigt de cast. Première op 14 februari in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater. De cast en het creatief team worden op 18 januari 2016 voorgesteld aan de pers in het Groot Atelier van het Rubenshuis te Antwerpen in aanwezigheid van schepen van cultuur van Antwerpen, Philip Heylen.

De muze van Rubens – helene fourment, de musical

Ze zit alleen in een kamer… Ze snoept… En ze kijkt. Naar zichzelf. Naar hoe hij haar ooit heeft geschilderd. Haar eerst echtgenoot en haar grote liefde: Peter Paul Rubens. Een schilderij dat enkel en alleen voor haar ogen bedoeld is omdat de buitenwereld het nooit zou begrijpen. De buitenwereld zou er enkel naar kijken en zich dan meteen een mening vormen. Maar niemand zou verder kijken. Niemand zou het schilderij echt zien. Niemand zou het verhaal achter het schilderij zien en de liefde ervaren. Ze zit geheel alleen in een kamer: Helene Fourment. Ze snoept. Ze vertelt. En ze kijkt. En wij luisteren. En kijken met haar mee. Naar haar leven. Naar haar liefde. Allemaal gevangen door die wereldberoemde kunstenaar op wereldberoemde doeken. Anne Mie Gils is Helene Fourment in deze nieuwe intrigerende musical van het team achter de succesmusical LELIES: Martin Michel, Allard Blom en Sam Verhoeven. Acteur Brent Pannier speelt ook mee in deze musical die gebracht wordt met een live orkest in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater van 11 februari tot en met 6 maart 2016.

Een nauwe samenwerking met het Rubenshuis

Wie een ticket boekt voor deze musical kan tot en met 31 maart ook gratis een bezoekje brengen aan het Rubenshuis om kennis te maken met het werk van P.P. Rubens, op zoek te gaan naar sporen van zijn tweede echtgenote Helene Fourment (onze MUZE VAN RUBENS) of om zelf een kijkje te nemen naar de recent opgedoken “verborgen” Van Dyck. Alle info hierover op www.rubenshuis.be .

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
De Muze Van Rubens – Helene Fourment, De Musical
Datum: 
Vanaf 11 februari 2016
Locatie: 
Fakkelteater, Antwerpen

Reservatie:

Meer over