Anne-Marie

Anne-Mawie?

Op donderdag 7 december 2017, was niemand minder dan Anne-Marie te gast in de Qube van Q-music. Dat er bij enkelen geen belletje rinkelt bij het horen van de naam, verschiet ik niet zo van. Maar wacht tot je haar hitjes hebt gehoord. Na de eerste noten weet je ongetwijfeld wie het is.

Anne-Marie is een Britse Popzangeres waarvan de carrière in een stroomversnelling zit. Ze is afkomstig uit Essex, maar heeft dankzij haar zoete stem gelukkig al meer dan Engeland gezien, én start binnekort aan haar eerste grote tournee. Als voorproefje daarvan, en om al even de GPS in te stellen (op 1 April 2018 is ze te gast in de Ancienne Belgique), kwam ze met véél plezier naar Medialaan het beste van haar zelf te geven. Op 7 December in de Qube, en de dag erna tijdens de liveshow van The Voice van Vlaanderen.

Vurige set

Haar band kwam op, bestaande uit een drummer, toetsenist en gitarist, en zette met volle overtuiging het nummmer "Breathing Fire" in. De fans —een volle studio, goed voor een dikke 400 man— gingen meteen los, en toen moest Anne-Marie nog op het podium verschijnen. Nog geen 5 seconden later, huppelde ze het podium op. Gekleed in een soort van trainingspak, en een strak topje. En ze ging er onmiddellijk voor. De toon was gezet. Ze had het publiek vast, het publiek was mee. En het liet zich doorheen het hele optreden huppelen alsof het een zomerse boswandeling was. Maar dan wel eentje met veel zweet, vermoed ik.

Opbouwen is een kunst

Dat Anne-Marie een echte artieste is, dat kunnen we na haar passage in de Qube alleen maar bevestigen. Haar set was meesterlijk opgebouwd. Na de klets in ons gezicht tijdens het eerste nummer was er ook plaats voor hier en daar een trager nummer, zoals "Perfect".

Als je ons zou vragen hoe we het optreden het best kunnen omschrijven, zeggen we vol overtuiging : Enthousiast en Energiek.

Maar het publiek was dat evenzeer. Telkens er een hit door de speakers knalde, ging het dak er helemaal af. Moest je het op tv gezien hebben, had je kunnen denken dat het publiek geleidelijk aan mee opging in de energie, want alles werd écht naar een climax opgebouwd.

Clean Bandit en Sean Paul had ze helaas niet bij op haar tourbus, maar dat weerhield haar niet om haar grote hit "Rockabye" te brengen voor een uitzinnig publiek. Elke noot werd meegebruld. Dit gold natuurlijk ook voor Ciao Adios, Alarm én Do It Right.

Het publiek heeft genoten, gefeest en gesmuld. Net zoals wij. Anne-Marie, bedankt en merci, voor de tonnen energie !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Anne-Marie
Datum: 
7 December 2017
Locatie: 
Medialaan
Meer over