Flashdance, The Musical krijgt een Vlaamse gastactrice. Bij de voorstellingen in Kursaal Oostende zal Ann Van den Broeck de rol van Hannah vertolken.

Deze zomer strijkt de internationale musical Flashdance, The Musical neer in Kursaal Oostende. Een topcast, met onder andere Joanne Clifton en Ben Adams, zal gedurende veertien voorstellingen het beste van zichzelf geven in deze spectaculaire musical. En enkel in Oostende dus ook met de Vlaamse musicalactrice Ann Van den Broeck.

Deel van een Engelstalige cast

In Flashdance, The Musical zal Ann het beste van zichzelf geven als Hannah, de mentor van de hoofdrol Alex. Hannah was vroeger een prima ballerina én de balletlerares van Alex. In de musical helpt ze Alex klaar te stomen voor haar grote auditie bij de prestigieuze dansschool Shipley Dance Academy.

Ann Van den Broeck: "Ik herken mezelf in Hannah: zelf vind ik het ook leuk om tips mee te geven aan mijn jongere collega's. Misschien ben ik dan ook een soort mentor voor hen?"

Een rol waar Ann zich perfect in kan vinden: "Professionele dansers gaan ‘op pensioen’ vanaf de leeftijd van 30 jaar. Daarna geven ze vooral les en coachen ze talentvolle jonge collega’s. Ik word dit jaar 42 jaar, en hoor vaak dat jonge collega’s me ook als een mentor zien en al veel van me geleerd hebben door samen te werken. Ik merk dat ik er erg van geniet om hen bij te staan met tips en trics. Voorlopig sta ik zelf nog veel te graag op het podium om al voltijds les te geven, maar ik kijk er naar uit om de volgende generatie acteurs en zangers te coachen! Ik herken me dus wel een beetje in Hannah." Spelen met een Engelstalige cast schrikt Ann niet af. “Het is een leuke uitdaging om te spelen met een internationale cast. Ik zal zeker mijn best doen om mijn Engels even natuurlijk te laten klinken als dat van hen.”

Ann Van den Broeck is een vaste waarde in de Vlaamse musicalwereld. Ze heeft al enkele droomrollen op haar palmares staan. Ann mocht onder andere in 2007 Belle in Beauty and the Beast spelen, in 2009 speelde ze Elisabeth, beter gekend als Sissi, in de gelijknamige musical. In 2017 speelde Ann de rol van Marilyn Monroe in Goodbye Norma Jean én was ze Evita Peròn in Evita. De acteer-, zang- en dansprestaties van Ann bleven niet onopgemerkt: ze won maar liefst vijf Vlaamse Musicalprijzen voor onder andere Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Bij het grote publiek is ze ook gekend als Beata, de zus van Waldek in de één-serie Thuis en speelde ze dokter Iris Van de Vijver in de vtm-serie Spoed.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Flashdance
Datum: 
vanaf dinsdag 24 juli 2018
Locatie: 
Kursaal Oostende

Reservatie:

Meer over