Het JEF festival opent haar 35ste editie met de Belgische première van de film Titina op zaterdag 11 februari in Antwerpen. Deze Noors-Belgische coproductie brengt een indrukwekkend epos over de schattigste ontdekkingsreiziger ooit. De openingsfilm zet meteen de toon voor de rest van het programma van het grootste jeugdfilmfestival van Vlaanderen, te ontdekken tijdens de krokusvakantie. Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Antwerpse Point Of U festival voor de programmatie van het jongerenluik.

Animatietalent van eigen bodem

De openingsfilm van het JEF festival neemt je mee naar de waargebeurde avonturen van de foxterriër Titina, die in de jaren 1920 beroemd werd toen ze de Italiaanse luchtvaartingenieur Umberto Nobile en de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen vergezelde op een luchtexpeditie naar de Noordpool. De Vlaamse acteur Herbert Flack spreekt de stem in van Amundsen. Maar de echte hoofdrol? Die is weggelegd voor de schattigste ontdekkingsreiziger op vier poten, door wiens ogen je dit waanzinnig avontuurlijk epos beleeft.

Titina is het langspeelfilmdebuut van de Noorse regisseur Kajsa Næs. Met heel wat talent van eigen bodem achter de schermen, met het Belgische productiehuis Vivi Film die eerder al het Oscargenomineerde Les triplettes de Belleville bracht. De 2D animatie werd volledig in België vervaardigd door Studio Sousa (Brussel) en Lumière Studio (Gent), in samenwerking met VC Studios en Creature.

Titina gaat in Belgische première op het JEF festival op zaterdag 11 februari in Kinepolis Antwerpen, en is daarna te zien op meerdere festivallocaties tijdens de krokusvakantie. Distributeur Lumière brengt de film uit in de bioscopen op 1 maart.

"We zijn uitermate trots dat we ons festival kunnen openen met een Vlaamse film die toont dat we op het vlak van animatie behoren tot de wereldtop. 'Titina' is een visueel prachtig avontuur op maat van kinderen én volwassenen. Een warmhartige ode aan onzichtbare helden, geloven in je dromen en de kracht van vriendschap."
Kevin De Ridder, filmprogrammator bij JEF festival.

Nieuwe samenwerking met Point of U festival

Jongeren kunnen gedurende dit openingsweekend (11 en 12 februari) terecht in De Studio. JEF festival en Point of U festival slaan deze 35ste editie de handen in elkaar om die specifieke doelgroep te voorzien van een uitdagend programma, volledig op hun maat.

Point of U is een festival voor jonge filmmakers die nieuwe tools gebruiken om hun eigen content te maken voor TikTok, YouTube, vlogs, … De combinatie van de 12+ en 16+ films, geprogrammeerd door onder andere de jonge programmatoren van JEF, met de verticale smartphone cinema, de real talks, acteerworkshops en de content creation workshops van Point of U, zorgt voor een jongerenluik met een royaal aanbod.

Na het openingsweekend en de scholenweek loopt het JEF festival van 18 februari t.e.m. 26 februari 2023. Het programma staat vanaf 12 januari 2023 online. Dan start ook de ticketverkoop via JEFfestival.be.

Over JEF festival

Krokusvakantie? Dat betekent maar één ding: JEF festival! Hét leukste festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment is dit jaar aan zijn 35ste editie toe!

Met aparte programma’s voor peuters, kleuters, kinderen, tieners en jongeren is er voor elk wat wils. Proef van de unieke festivalsfeer in Antwerpen, Brugg, Gent, Kortrijk, Leuven, Roeselare en Hamme.

Met de steun van VAF, Stad Antwerpen, Stad Gent, Stad Brugge, Creative Europe Media, Vlaamse overheid en vele andere partners ...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over