Anima, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, gaat dit jaar 100% online door van 12 tot 21 februari. Voor de 40e editie van het festival zet het industry-luik van het festival, Futuranima, de Belgische animatiefilm in de kijker.

Ondanks de huidige pandemie ligt de sector allesbehalve stil! Met verbeelding in overvloed blijft ze onze wereld animeren. Dat valt ook te zien aan het rijke programma van Futuranima, met twee masterclasses (de Stop Motion Masterclass met het beroemde duo Patar & Aubier, en een Masterclass Scenarioschrijven met Xavier Vairé), een panorama van de Belgische animatiefilm met Philippe Moins, presentaties door Belgische studio's en filmmakers, evenals de traditionele themadagen: Industry Day, Student Day en Multimedia Day.
Deze speciale editie van Futuranima bestaat uit VIDEO’S op het Anima Online-platform en LIVE-bijeenkomsten op Zoom. De Futuranima Pass is vanaf nu te koop voor 15€ en geeft toegang tot alle Futuranima content. De content van Futuranima is wereldwijd beschikbaar.

Naast het programma voor de professionals wil Anima ook een springplank zijn voor het beste wat de Belgische animatie te bieden heeft. Uit de 118 Belgische kortfilms die werden ingediend, koos Anima 37 favorieten die in vier programma’s Dit is Belgisch werden ondergebracht. Van de grote Belgische studio’s tot films van studenten getuigen deze kortfilms van de grenzeloze vindingrijkheid van de sector. Zij vallen op door hun typisch Belgische karakter, dat tot uiting komt in hun gedurfde thematiek.

Ten slotte gaven drie hogescholen voor animatiefilm – de Haute Ecole Albert Jacquard in Namur, La Cambre en het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound) in Brussel – hun studenten opdracht om leaders te maken voor Anima. Ze konden zich laten inspireren door het festivalprogramma (40e editie, de Balkan, Korea) of ook niet. En de resultaten mogen er zijn!

Ontdek het volledige Anima Online programma op online.animafestival.be. De ALL-IN Pass is nu te koop voor 30€

De volledige filmcatalogus is alleen te bekijken op het Belgisch grondgebied. De content van Futuranima is wél wereldwijd toegankelijk (zonder geoblokkering).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over