Anima, het internationaal animatiefilmfestival van Brussel, dat plaatsvindt in Flagey van 17 tot 26 februari 2023, schenkt zoals elk jaar speciale aandacht aan de jonge cinefiel.Het programma voor een jong publiek gaat van start op zaterdag 18 februari 2023 met het grappige en sublieme Knor, en telt in totaal 11 langspeelfilms en 9 kortfilmprogramma’s.

De Nederlands-Belgische stop-motion film Knor van Mascha Halberstadt is een technisch hoogstandje vol humor en hartveroverende personages. Babs droomt van een hond als verjaardagsgeschenk, maar krijgt in plaats daarvan een varkentje cadeau… Deze film werd geselecteerd voor de Berlinale, won de publieksprijs op het jongste filmfestival van Gent én een Gouden Kalf voor beste film in Nederland.

« We zijn heel blij dat we met een échte publieksfilm kunnen starten. We zijn er zeker van dat iedereen, jong en oud, met volle teugen zal genieten van dit verhaal over een varkentje met heel slechte manieren » aldus Dominique Seutin en Karin Vandenrydt, codirecteurs van Anima.

LANGSPELERS VOOR HET HELE GEZIN…

De langspeelfilms van Anima 2023 worden een waar festijn voor jong en oud. Naast Knormaken we onder meer ook kennis met Kleine All: de menselijke antenne uit Denemarken, een geestig verhaal van een jongetjes en zijn buitenaards vriendinnetje. Een aantal fel gesmaakte films van het voorbije jaar komen ook nog een keertje naar de grote zaal, waaronder Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland, Icarus en Yuku en de Himalayabloem.

…EN KORTFILMS BIJ DE VLEET !

Anima toont natuurlijk ook de allerbeste kortfilms in programma’s op maat van elke leeftijdsgroep. De allerkleinsten kunnen genieten van Franzy’s soep (3+), een programma zonder dialogen; de al wat ouderen kunnen zich verkneukelen aan de avonturen van een ongewone aardworm in Superworm (5+) en een vogelbekdier dat zo gek is de sterren te willen veroveren in No-No in de ruimte (6+). En wie wilt, kan zich zelfs wagen aan een programma met abstracte films voor en van kinderen.

DE JURY

In de jury voor de competitiefilms voor kinderen zetelen dit jaar Karine Miralles, producent en begeleider bij Labodanim, Carlo Vogele, maker van Icarus en voormalig animator bij Pixar, en Britt Raes, maker van de veelbekroonde film Luce en de rots en docente aan de Hogeschool Gent - KASK.

De volgende editie van Anima vindt plaats van 17 tot 26 februari 2023
Neem alvast een kijkje op www.animafestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over