De 41e editie van Anima, het internationaal animatiefilmfestival van Brussel, vindt plaats van 25 februari tot 6 maart 2022 in een nieuwe, hybride vorm: in de zalen van Flagey, Palace, Kinograph, Cinematek en een tiental gedecentraliseerde zalen in Vlaanderen en Wallonië, maar ook online via het Anima Online platform.

Na een turbulent jaar en een volledig online 40e editie die de festivalgangers wist te bekoren deed het de programmatoren groot plezier meer dan 1500 filminzendingen te ontvangen. Die worden op dit ogenblik aandachtig bekeken en geselecteerd om het publiek andermaal de allerbeste animatiefilms aan te bieden.

« Wij plannen een hele reeks activiteiten om het publiek opnieuw warm te maken voor het delen en uitwisselen van ervaringen in het serene en gezellige kader dat eigen is aan Anima! » verklaren festivaldirectrices Dominique Seutin en Karin Vandenrydt, die halsreikend uitkijken naar het weerzien met het publiek.

De officiële selectie van kortfilms wordt bekendgemaakt op vrijdag 3 december

Behalve een internationale competitie voor langspeelfilms en een nationale en internationale competitie voor kortfilms, biedt Anima ook speciale programma’s, waaronder de traditiegetrouwe Animeernacht en het nieuwe Queer Stories, een programma met animatiefilms rond homoseksuele liefde. Verder is er een parallel festival met werken in VR (virtuele realiteit), worden talrijke programma’s voorzien voor kinderen, waaronder de terugkeer van Pingu op groot scherm, en de avant-première van De Grote Vakantie, de nieuwste episode in de Paniek in het dorp saga.

Dit jaar richt Anima de schijnwerper op de nieuwste generatie Tsjechische animatiefilmsmet niet minder dan 4 langspeelfilms en een aantal kortfilmprogramma’s. Daarnaast gaat speciale aandacht naar de Franse animatiefilmscholen, die films van hoge kwaliteit en diversiteit afleveren.

Futuranima, de ontmoetingsdagen voor professionelen, vindt plaats van maandag 28 februari tot zaterdag 5 maart, door en voor wie een passie heeft voor animatie, met gesprekken met gerenommeerde festivalgasten, de Industry Day, de Student Day, een jobbeurs, sneak previews, Europese ontmoetingen, gesprekken rond VR, coproductie, videogames en nog veel meer.

De 41e editie van Anima vindt plaats van 25 februari tot 6 maart 2022

Ga alvast eens kijken op www.animafestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over