Het meest opwindende familieduo van de voorbije jaren is terug met een – zowel voor hen zelf als voor hun publiek – totaal onverwacht album.

Met twee onberispelijke albums, ‘A Book Like This’ (2007) en ‘Down The Way’ (2010), en succesvolle concerten over de hele wereld, weten de Australiërs iedereen voor zich te winnen. Toch kiezen ze op termijn elk voor hun eigen pad, wat resulteert in enkele schitterende solo-realisaties, elk in hun eigen unieke stijl. Uiteindelijk is het één man, een geniale producer, die de twee terug samenbrengt. Rick Rubin werkte eerder al samen met de allergrootsten, van Jay Z tot Johnny Cash, over de Beastie Boys, Adèle en de Red Hot Chili Peppers. Dankzij hem hervinden Angus en Julia het plezier om samen te creëren en naar mekaar te luisteren. En meer nog, want voor de eerste keer gaan broer en zus zelfs samen aan het schrijven. In september 2013 trekt het duo dus de studio in om hun derde plaat op te nemen, die ze de sobere, maar symbolische titel ‘Angus & Julia Stone’ meegeven. De subtiele pop-folk, verfraaid met hun warme harmonische stemmen en delicate bewerkingen, is nog altijd de kern van de plaat, al klinkt deze vandaag volwassener en intenser dan ooit tevoren. Na pareltjes als “Big Jet Plane”, “I’m Not Yours” en “Hold On” is het slechts een kwestie van tijd tot Angus en Julia ons weer enkele magnifieke verrassingen voorschotelen.

Terwijl we vol spanning en ongeduld wachten op de release van de nieuwe plaat, kondigen broer en zus wel al een nieuwe tournee aan, die hen op 24 november naar het podium van het Koninklijk Circus in Brussel brengt. Een magisch concert in het vooruitzicht! Tickets daarvoor zijn vanaf vrijdag 4 juli om 10u te koop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Angus & Julia Stone
Datum: 
Maandag 24 november 2014, 20.00 uur
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over