Openbaar omroepster en zangeres Andrea Croonenberghs trekt volgende week samen met zanger Lennaert Maes (Lenny & de Wespen, Iedereen Beroemd) naar Indonesië voor een tournee langs verschillende steden op Java. Ze spelen er in plaatselijke cultuurcentra voor Indonesische studenten die Nederlands leren. Dat doen zij op vraag van de Nederlandse Taalunie. In Indonesië (ex-kolonie van Nederland) wordt nog steeds Nederlands onderwezen in taalcentra en aan de universiteit van Jakarta.

Voor Andrea is het de eerste keer dat zij naar Indonesië trekt. Lennaert Maes was er al 2 keer eerder te gast voor een tournee en muzikale workshops. Naast hun optredens steekt Lennaert er samen met 12 studenten van de Universitas Indonesia een korte nieuwe voorstelling in elkaar.

Lennaert en Andrea zijn op Java van 6 tot 18 april. Zij spelen in Jakarta, Depok, Semarang Jepara en Surabaya, en worden begeleid door muzikanten Andries Boone (MandolinMan) en Chris Carlier (De Legende). Samen met hen maakt Maes al langer voorstellingen voor anderstaligen onder de naam Lennaert & De Bonski's.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: